Tiramisu

Tiramisu

Îl știm cu toții și multora dintre noi ne place acest nemaipomenit desert: tiramisu. Se cuvine, deci, să începem cu o scurtă istorie a lui. Se spune că această prăjitură a fost inventată prin anul 1960 în Veneția, iar rețeta originală conținea doar  pișcoturi, gălbenușuri, mascarpone, cafea și pudră de cacao. Odată cu trecerea anilor au apărut tot felul de schimbări în ceea ce privește compoziția. Noi am încercat să fim cât mai apropiați de varianta inițială și bine am făcut pentru că ne-a ieșit o delicioșenie.



Ingrediente

600 g pișcoturi

750 g mascarpone

250 g frișcă

150 g zahăr

6 gălbenușuri

500 ml cafea

4 ml esență de vanilie

10 ml esență de rom



Mod de preparare

  • Gălbenușurile se pun împreună cu zahărul la bain marie. Se lasă la răcit
  • Brânza mascarpone se mixează împreună cu gălbenușurile reci și esența de vanilie
  • Într-un alt bol mixăm frișca, apoi o amestecăm cu amestecul de mascarpone și gălbenușuri
  • Scufundăm pișcoturile prin cafeaua combinată cu esența de rom și începem să asamblăm prăjitura (un rând de pișcoturi apoi cremă și tot așa)
  • La final pudrăm cacao și ciocolată neagră rasă
  • Se lasă la frigider minim 3/4 ore





tiramisu



3 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *