Pâine albă de casă

Pâine albă de casă

Pâinea face parte din cele mai vechi alimente preparate de-a lungul timpurilor (primele evidențe ale ei datând încă de acum 30.000 de ani) și este, inevitabil, unul din produsele omniprezente pe mesele celor mai mulți dintre noi. Deși în secolul 21 există o mare varietate în ceea ce privește produsele de panificație – și dacă ar fi să ne referim strict la pâine, lista ar fi una destul de lungă – dar statisticile ne spun că românul tot iubitor de „pită” albă este, așa că vă răsfățăm cu o rețetă pentru o pâine albă de casă ”ca la mama”.

♥ INGREDIENTE

700 g făină albă 650

200 ml apă

300 ml lapte

50 ml ulei

25 g drojdie proaspătă

1 linguriță de sare

1 linguriță de zahăr

♥ MOD DE PREPARARE

  • În apa călduță adăugăm drojdia și lingurița de zahăr. O lăsăm să stea 5 minute
  • Punem făina într-un bol, facem o adâncitură în mijloc și adăugăm compoziția cu apă și drojdie. Începem să frământăm
  • Urmează să adăugăm laptele călduț și lingurița de sare
  • După ce s-a format aluatul adăugăm și uleiul
  • Lăsăm la dospit timp de 1 h într-un loc cald
  • Punem aluatul în tava de copt și o lăsăm la cuptor timp de 1h la 180-200 grade C
  • Când e gata o stropim cu apă și o învelim într-un prosop

 

paine alba de casa paine alba de casa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *