Tartă cu ciocolată

Tartă cu ciocolată

Iubesc ciocolata! Și Dragoș la fel. Dar eu, spre deosebire de el, o iubesc cu moderație și reușesc să mă controlez când vine vorba de ea. El este ca un lup care a năvălit în turma de oi: își bagă nasul și până nu termină o ciocolată, nu renunță. Trebuia să lămurim asta pentru că azi am gătit o tartă cu ciocolată grozav de delicioasă și unul dintre noi este deja la a doua felie, uns cu ciocolată până la urechi… Și suntem siguri că nici tu nu ai reuși să te abții.

Blat

40 biscuiți graham

2 linguri de zahăr

30 g unt topit

1 ou mare

Crema

500 ml lapte

120 g zahăr

30 g cacao

25 g amidon

praf de sare

1 ou mare

80 g ciocolată neagră rasă

1 lingură esență de vanilie

400 ml frișcă 35% grăsime




Pasul 1

  • Se încălzește cuptorul la 180 °C

Pasul 2

  • Zdrobiți biscuiții cu ajutorul unui sucitor sau într-un robot de bucătărie
  • Se adaugă 2 linguri de zahăr, untul și albușul de ou peste biscuiți și amestecați
  • Compoziția obținută se pune intr-o tavă rotundă și se nivelează cu ajutorul unei linguri
  • Se coace 8 minute iar apoi se lasă la răcit

Pasul 3

  • 125 ml de lapte, zahărul, amidonul și cacao , praful de sare și ou se pun într-un bol și se mixează
  • 375 ml lapte se pun la încălzit( nu trebuie să atingă punctul de fierbere)
  • Laptele fierbinte se ia de pe foc și se adaugă peste compoziția mixată, puțin câte puțin câte puțin
  • Puneți compoziția obținută pe foc, adugați ciocolata rasă și lăsați să fiarbă până când se îngroașă (trebuie să prindă consistența unei budinci)
  • Puneți crema de ciocolată peste blat
  • Lăsați la frigider pentru 3h

Pasul 4

  • Mixați frișca

Decorați plăcinta cu frișcă și pudră de cacao

 

tarta cu ciocolatatarta cu ciocolata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *