Crumble cu mere

Crumble cu mere

Dragoș e cel mai mare fan al prăjiturilor, tartelor, plăcintelor, foietajelor sau orice-altceva-ai-putea-numi cu măr. Nu știu câți din voi ați văzut filmul de animație Shrek și vă amintiți de scena în care Shrek, Fiona și Donkey merg la castelul regelui, iar Donkey întreabă încontinuu: ”Are we there yet? Are we there yet?” (Am ajuns? Am ajuns?). Ei, fix așa este Dragoș când gătim ceva cu măr: stă cu nasul în fața cuptorului și mormăie salivând: Mai așteptăm mult? Mai așteptăm mult? Dar nu este greu de înțeles entuziasmul cuiva atunci când este vorba de un desert preferat, cu atât mai mult dacă luăm în calcul că este și prima dată când facem crumble. Să vă mai spun că încerc să îl conving să facem crumble de câteva luni ar fi inutil. Dar acum că știe cât de ușor putem găti crumble cu mere și cât de gustos este, nu știu cum o să îl țin departe de cuptor și de al lui deja obișnuit ”Mai așteptăm mult?”.



 INGREDIENTE

Compoziție

900 g mere, curățate și tăiate cubulețe de aproximativ 2 cm

110 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură scorțișoară măcinată

Aluat

225 g făină albă

165 g zahăr pudră

230 g unt topit

90 g fulgi de ovăz

1 lingură scorțișoară măcinată



  MOD DE PREPARARE

  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C
  • Se pun merele, zahărul, sucul de lămâie și scorțisoara într-un castron și se amestecă până când se obține o compoziție omogenă
  • Se transferă compoziția în vase termorezistente
  • Pentru a face aluatul se pun făina, zahărul, scorțișoara, ovăzul și untul într-un bol și se amestecă cu lingura (compoziția obținută va fi destul de moale)
  • Se toarnă amestecul peste stratul de mere și se așează vasul în cuptorul încălzit
  • Timpul de coacere este de 40-45 minute sau până când aluatul capătă o culoare aurie
  • Se poate servi ca atare sau alături de înghețată





crumble cu mere crumble cu mere crumble cu mere



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *