Lava cake

Lava cake

Eu unul, când mă gândesc la lava cake, mă gândesc la toate filmulețele de pe youtube și de pe facebook care mă făceau să salivez cu poftă, uimit de felul în care poate fi făcută această prăjitură. ”Putem și noi să facem asta! E simplu.” îmi zicea Diana de fiecare dată când mă vedea cu ochii în monitor, făcând fețe. Și iată că a fost nevoie de un eveniment special să facem asta, dar ce-a ieșit e fantastic. Pe tot parcursul coacerii, am stat cu nasul în fața cuptorului, parcă suspicios că nu o să iasă ca și cele de pe youtube. ”Au ieșit și mai bune!” îmi șoptește Diana. Și are dreptate!



 INGREDIENTE

170 g ciocolată neagră
60 g ciocolată cu lapte
250 g unt
70 g făină
200 g zahăr pudră
3 ouă
3 gălbenușuri
1 linguriță esență vanilie
1 linguriță esență de portocale



  MOD DE PREPARARE

  • Cuptorul se încălzește la 220 ° C
  • Formele rontunde pentru cuptor se ung bine cu unt
  • Se topește ciocolata împreună cu untul în cuptorul cu microunde sau pe bain-marie
  • Se adaugă făina și zahărul la amestecul de ciocolată
  • Se amestecă ouăle și gălbenușurile până se omogenizează
  • Urmează să adăugați esența de vanilie și pe cea de portocală
  • Aluatul rezultat este de ajuns pentru a umble 6 forme rotunde de cuptor cu diametrul de 9,5 cm și capacitate de 150 ml
  • Se împarte aluatul în mod egal între cupe
  • Se pun în cuptor și se coc timp de 10-12 minute
  • Marginile trebuie să fie ferme, dar centrul prăjiturii va curge
  • Așteptați aproximativ 5-6 minute să se răcească, apoi puteți scoate prăjitura din forme. Procedura este destul de simplă, trebuie doar să le întorceți cu fundul în sus pe farfuria în care umează să le serviți. În cazul în care întâmpinați dificultăți puteți folosi lama unui cuțit subțire pentru a desprinde prăjitura de vas
  • Se pot servi ca atare, cu un decor alcătuit din bucățele de ciocolată sau alături de înghețată

lava cake lava cake



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *