Tort Raffaello

Tort Raffaello

Iubim la nebunie Raffaello. Este cu siguranță unul din deserturile noastre preferate. De fapt, așa cum Dragoș iubește orice desert cu măr, așa și mie îmi plac deserturile cu cocos. Dar când vine vorba de Raffaello, Dragoș nu se lasă mai prejos și le mănâncă la fel de pofticios ca și mine. Și pentru că ne plac atât de mult, am hotărât să facem ceva de două ori mai delicios decât Raffaello. Ce poate fi de două ori mai delicios? E simplu! Un Tort Raffaello!!!



 INGREDIENTE

Pentru blat

6 ouă mari

150 g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

170 g  făină albă de grâu

40 g de unt topit

1/2 praf de copt

!Atenție: Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei

Pentru crema de nucă de cocos

300 ml frișcă 36%

250 ml cremă de cocos 20% – 22%

200 g ciocolată albă

350 g brânză mascarpone

100 g  fulgi nucă de cocos

Pentru  însiropare blat

200-250 ml apă

3-4 lingurițe de esență de migdale

Pentru decor

100 g fulgi de migdale

30 g fulgi nucă de cocos

praline Raffaello



 MOD DE PREPARARE

BLAT

  • Forma de tort, cu un diametru de 23 – 24 cm, se unge cu unt sau se acoperă cu hârtie de copt
  • Mixați într-un castron ouăle,apoi adăugați treptat zahărul și vanilia.Timpul de mixare este cuprins între 10-15 minute, până când compoziția inițială și-a dublat volumul
  • Adăugați făina în trei runde, amestecând ușor . Pe parcursul ultimului mix se adaugă și untul topit

Notă: Se amestecă foarte ușor!

  • Se coace la 175 ° C, timp de aproximativ 35 – 40 de minute
  • Blatul se lasă la răcit iar după răcire se scoate din forma de tort și se taie în 3 părți

CREMA DE NUCĂ DE COCOS

  • Cu 12 h înainte de a prepara crema: într-un vas se pune frișca și crema de nucă de cocos. Se încălzește până la punctul de fierbere iar apoi se îndepărtează de la sursa de căldură. Se adaugă ciocolată albă ruptă în bucăți (o puteți da prin răzătoare, se topește mai repede). Trebuie să amestecați ușor până când ciocolata albă s-a încorporat în compoziție. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la răcit în frigider timp de cel puțin 12 ore.
  • A doua zi, în bolul de mixer se  pune crema răcită și brânza mascarpone. Mixați până ce obțineți o cremă groasă. Adăugați și fulgii de nucă de cocos

DECOR

  • Migdalele se prăjesc într-o tigaie, fără ulei,aproximativ 2-3 minute, amestecând frecvent.Se lasă să se racească complet

ASAMBLARE

  • Se înspiropează prima parte din blat iar apoi se acoperă cu 1/3 din cremă
  • Peste cremă se pune cea de-a doua parte de blat, se însiropează și se acoperă cu ½ din crema rămasă
  • Se pune și ultima parte de blat, însiropată, și se întinde crema rămasă pe toată suprafața tortului
  • Părțile laterale ale tortului se acoperă cu fulgii de migdale
  • Partea de sus a tortului se decorează cu fulgii de cocos și bomboanele Raffaello
  • Se pune la răcit pentru câteva ore

tort raffaello tort raffaello tort raffaello



3 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *