Gem de mure

Gem de mure

Vara este aproape pe terminate și grădina e plină de fructe. Sunt prune, mere, pere, struguri, nuci. Câte și mai câte. Dar noi suntem foarte mândri de uriașa tufă de mure care stă la soare cât e ziua de lungă. Cum am găsit-o plină de fructe, am zis că trebuie să facem ceva cu ele. Și ce poate fi mai bun decât puțin gem de mure? Mult gem de mure! Dar cum nu toate murele sunt coapte, mai lăsăm și pentru data viitoare. Vă spun doar că Dragoș a fost cu nasul în cratiță, nu cumva să nu iasă gemul. Iar dacă vă place mai mult gemul de piersici



 INGREDIENTE

1 kg mure

500 g zahăr

1/2 liguriţă conservant



 MOD DE PREPARARE

  • Murele se spală bine cu apă
  • Se pun într-o cratiţă, la foc mic, împreună cu zahărul
  • Se fierbe până când compiziţia devine gelatinoasă, aproximativ 2-3
  • Cât timp gemul fierbe puteţi steriliza borcanele: le lăsaţi în cuptor la 180 ° C timp de 10 minute
  • Când gemul e fiert, îl puneţi în borcane pe care urmează să le acoperiţi cu un prosop
  • Acestea vor sta acoperite până a doua zi


gem de mure gem de mure gem de mure gem de mure



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *