Gem de piersici

Gem de piersici

Așa cum vă spuneam și în postarea anterioară, pentru noi a venit perioada aceea din an în care pregătim borcanele pentru iarnă. Gemuri, murături, de toate și din toate. V-am spus cum am făcut gemul de mure iar acum vă spunem cum am făcut și gemul de piersici. Nu e un secret că ambele au ieșit de-a dreptul delicioase. Dar vă lăsăm și pe voi să aflați asta.



 INGREDIENTE

3 kg piersici

1,5 kg zahăr

1 liguriţă conservant



 MOD DE PREPARARE

  • Piersicile se spală bine cu apă
  • Pentru a îndepărta coaja piersicilor trebuie să le acoperiţi cu apă clocotită şi cu mare grijă, să nu vă ardeţi, începeţi să le decojiţi
  • Noi am preferat să le şi dăm prin blender, dar nu este neapărat necesar
  • Se pun într-o cratiţă, la foc mic, împreună cu zahărul
  • Se fierbe până când compoziţia devine gelatinoasă, aproximativ 3-4 h
  • Cât timp gemul fierbe puteţi steriliza borcanele: le lăsaţi în cuptor la 180 ° C timp de 10 minute
  • Când gemul e fiert, îl puneţi în borcane pe care urmează să le acoperiţi cu un prosop
  • Acestea vor sta acoperite până a doua zi

gem de piersici gem de piersici gem de piersici gem de piersici



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *