Plăcintă cu pere

Plăcintă cu pere

Weekend-urile înseamnă mereu un bun prilej de a găti. Practic, sunt rezervate în mod special acestei activități. În ultima vreme, așa cum se amuză Diana în spatele meu, ”sunt rezervate pentru burticile noastre”. Și nu pot decât să îi dau dreptate. E un răsfăț total. Iar acum că s-au copt perele, am copt o plăcintă cu pere la care ne gândeam și pofteam de ceva vreme. Vă lăsăm să vă răsfățați și voi burticile cu bunătatea asta de plăcintă!



 INGREDIENTE

430 g făină

150 g untură/unt

1 ou

25 g drodjie + 1 linguriță zahăr

100 ml lapte călduț

1kg pere

1 linguriță scorțișoară

1 linguriță esență vanilie

¼ linguriță nucșoară

zeama de la ½ lămâie

4 cuișoare

150 g zahăr

60 g unt

60 g amidon + 4 linguri lapte



 MOD DE PREPARARE

AMESTECUL DE PERE

  • Perele se decojesc și se taie în patru
  • Untul se pune într-o cratiță iar peste el puneți perele pe care le veți lăsa la călit împreună cu zahărul,zeama de lămâie și condimentele.Se gătește până când perele devin moi și lasă multă zeamă
  • Într-un bol amestecați amidonul cu cele 4 linguri de lapte și puneți-l peste pere. Se fierbe 5 minute apoi se lasă la răcit

Notă: Să nu omiteți să scoateți cuișoarele după ce mestecul de pere este gata

 BLATUL

  • Se încălzețte cuptorul la 180° C
  • Făina se amestecă cu untura/untul
  • Într-un bol se pune drojdia cu laptele și lingurița de zahăr. Se lasă să stea 5 minute
  • În amestecul de făină se pune drojdia și oul. Se frământă până când obțineți o compoziție omogenă care nu se lipește de mâini
  • Aluatul trebuie împărțit în ½ pentru a face cele două foi
  • Într-o tavă puneți hârție de copt, iar peste aceasta prima foaie
  • Urmează să puneți perele iar peste acestea cea de-a doua foaie
  • Se coace la 180 ° C timp de 35-40 de minute

placinta cu pere placinta cu pere



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *