Măciniș cu sos de mure

Măciniș cu sos de mure

Zilele trecute ne-am întâlnit cu Alina (o prietenă a noastră pe care o găsiți aici), care ne-a făcut cunoștință cu unele din produsele celor de la Solaris. Fiind curioși din fire, am zis că e musai să încercăm și noi ceva. Ne aminteam deunăzi de câte ori mâncam griș cu lapte, zahăr și scorțișoară, când eram mici. Nu știu dacă avem vreo cunoștință care să nu fi mâncat griș la un moment dat. Cuprinși de o poftă cumplită de un desert simplu și rapid și având un pachet de măciniș pentru lăptic cu făină de migdale de la Solaris, ne-am zis că e clar ce trebuie să gătim. Am cules și câteva mure din grădină, să nuanțăm gustul măcinișului. E gustos, e sănătos și pe deasupra e simplu ca ”bună ziua” să îl faci. Practic e cea mai confortabilă combinație pe care o poți face în bucătărie. Și nici nu murdărești prea multe vase. Vă spunem că ne-a plăcut ce a ieșit și așteptăm să gătim iar.



 INGREDIENTE

Pentru măciniș

400 ml lapte

4 linguri măciniș pentru lăptic cu făină de migdale de la Solaris

2 linguri zahăr brun

½ linguriță esență de vanilie

Pentru sos de mure

100 g mure

2 linguri zahăr brun



  MOD DE PREPARARE

Pasul 1

  • Se pune laptele la fiert împreună cu zahărul și esența de vanilie
  • Când laptele atinge punctul de fierbere, se adaugă treptat, în ploaie, măcinișul (noi am dat macinișul prin sită). Se fierbe 5-8 minute

NOTĂ: amestecați continuu. Trebuie să aveți grijă să nu facă cocoloașe

  • După ce e gata fiert măcinișul se pune în forme

Pasul 2

  • Murele se pun într-o cratiță împreună cu zahărul. Se fierb aproximativ 15-20 de minute
  • Cu ajutorul unei site, strecurați sosul pentru a scăpa de sâmburii de mure și se lasă să se răcească
  • Rămâne doar să scoateți măcinișul din forme și să-l acoperiți cu sos

#easy but tasty


macinis cu sos de mure macinis cu sos de mure macinis cu sos de mure




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *