Galetă cu mere, pere și streusel de nuci

Galetă cu mere, pere și streusel de nuci

Noi iubim vara! Ne place căldura. Ne place să bem limonadă, întinși la soare lângă piscină. Ne bucurăm de diminețile răcoroase de sfârșit de august, cu o cană de cafea în mână îm timp ce pregătim micul dejun. Dar cel mai mult ne încântă bogăția de fructe coapte din grădină. Provocarea noastră pentru noi a fost să încercăm să profităm de cât mai multe din ele. Să gătim rețete cât mai diverse folosindu-ne de fructele cărnoase și pline de aromă din grădină. Am strâns mere, pere și am luat din nucile de dinainte adunate și am făcut o galetă cu mere, pere și nuci. Ce a ieșit e o bunătate!



Ingrediente

Crusta

320 g făină, plus ce mai trebuie pentru frământare

¾ linguriță de sare

170 g unt

100 ml apă

 Streusel

90g nuci

70g făină

110 g zahăr brun

1/2 linguriță sare

85g unt rece

 Umplutura

2 mere, fără sâmburi și tăiate în felii subțiri pe lungime

2 pere tăiate pe jumătate iar apoi în felii subtiți pe lungime

60g zahăr brun

1/4 linguriță sare

2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie

1 ou mare bătut cu 1 linguriță apă

zahăr pudră, pentru decor (opțional)



 ♥ MOD DE PREPARARE

 Crusta

  • În bolul de mixer am pus făina cu sarea
  • Se adaugă untul, apoi apa și se mixează timp de 4-5 minute. La sfârșit înveliți aluatul în folie de plastic si bagați-l la frigider pentru 1h

Streusel

  • În același timp, puteți pregăti streuselul de nuci. Se încălzeste cuptorul la 140 ° C. Se pun nucile într-o tavă și se coc timp de aproximativ 6-8 minute, până când se rumenesc ușor.  Se lasă să se răcească, apoi se taie (după cât de mărunt doriți, ținând cont că streuselul va fi partea de deasupra galetei).
  • Într-un bol mediu, amestecați făina cu zahărul brun și sarea. Se adaugă untul și se amestecă. Se pun apoi și nucile și se amestecă cu mâna. Se bagă la frigider, timp de aproximativ 15 minute.

Umplutura

  • Într-un castron mare, amestecați merele, perele, zahărul brun și sucul de lămâie.

Asamblare

  • Pe o suprafață de lucru presărată cu făină, întindeți aluatul sub forma unui cerc
  • Aluatul se pune în tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt
  • În centrul aluatului se pun fructele iar peste acestea streuselul de nucă
  • Se unge aluatul cu ou
  • Galeta se coace la 180 ° C timp de 55-60 de minute, până când fructele sunt fragede  iar streuselul și crusta capătă o culoare maro-aurie
  • Se lasă la răcit și se pudrează cu zahăr

 

 galeta cu mere, pere si streusel de nuci galeta cu mere, pere si streusel de nuci




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *