Rulouri cu scorțișoară

Rulouri cu scorțișoară

A început toamna și primul lucu pe care îl veți observa, probabil, este că o lăsăm mai ușor cu murele, dar rețetele rămân tot aici. Am vrut de mult să facem rulouri cu scorțișoară și din știu eu ce motiv am tot amânat momentul. Ba am făcut altceva, ba am uitat să le facem, ba nu am avut timp. Un lucru e cert: deja am amânat prea mult. Ne-am echipat cu șorțuri și ne-am pus pe treabă. Bunătate de rulouri ne-a ieșit!



 INGREDIENTE

 Aluat

350 g făină

3 linguri de zahăr

½ linguriță sare

1 plic drojdie instant

60 ml lapte

40 g unt

1 ou mare

Umplutura

50 g unt, la temperatura camerei

3 lingurițe scorțișoară

50 g zahăr brun

 Glazura

120 g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

2-3 linguri (30-45ml) cafea tare sau se poate folosi și lapte

 



 ♥ MOD DE PREPARARE

 Aluat

  • 60 g de făină se pun deoparte
  • Într-un castron mare, amestecați făina rămasă, zahărul, sarea și drojdia. Se pune și acest amestec deoparte
  • Se încălzesc apa, laptele și untul, împreună, în cuptorul cu microunde, până când untul este topit, iar amestecul este călduț la atingere
  • Amestecul încălzit se pune peste făină
  • Se adaugă oul și o parte din făina pusă deoparte. Este posibil să nu aveți nevoie de toată cantitatea de făină,de aceea o puteți pune treptat. Aluatul va fi gata când nu se va lipi de mâini și va avea o consistență elastică
  • Pe o suprafață presărată cu făină, se framântă aluatul timp de aproximativ 3-4 minute
  • Se pune într-un vas și se lasă să se odihnească timp de aproximativ 10 minute

Umplutura

  • După 10 minute, se întinde aluatul sub forma unui dreptunghi de aproximativ 35 x 8 cm
  • Se întinde untul în partea de sus. Se amestecă scorțișoara și zahărul și se presară peste tot aluatul
  • Rulați aluatul bine. Se taie în bucăți ( aproximativ 11-12) și se așează într-o tavă rotundă peste care a fost pusă hârtie de copt
  • Noi am încălzit cuptorul la 90° C iar apoi l-am oprit și am lăsat aluatul în cuptor să crească timp de 60-90 de minute
  • După ce aluatul și-a dublat dimensiunea, se încălzește cuptorul la 180 ° C
  • Rulourile se dau  la cuptor timp de 25-30 de minute, până când se rumenesc ușor. Am  preferat să acoperim rolele cu folie de aluminiu, după 15 minute, pentru a preveni arderea la suprafață

Glazura

  • Chiar înainte de servire, se amestecă pudra de zahăr, vanilia și 2-3 linguri de cafea până când obțineți o compoziție omogenă. Daca vi se pare prea gros, mai puteți adăuga 1 lingură de cafea

Mod de servire: rolurile se desprind foarte ușor unul de celelălat și le puteți servi cu o cană de lapte cald 🙂




rulouri cu scortisoara rulouri cu scortisoara




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *