Panna cotta

Panna cotta

Săptămâna trecută am ajuns la Maramureș, în vizită la părinții lui Dragoș. Am mers acolo cu planuri bine făcute. Am știut unde vrem să mergem, ce vrem să vedem și mai ales ce vrem să gătim. Le-am și promis ”socrilor” că o să le facem niște deserturi de-o să le lase gura apă. Nu de alta, dar de câteva luni ne-au tot spus că abia așteaptă să guste și ei din bunătățile noastre. Și primul din multele deserturi pe care le-am făcut a fost panna cotta. Vă lăsăm cu rețeta și cu promisiunea că revenim cu poze din scurta noastră vacanță.



Ingrediente

250 ml lapte

2 plicuri gelatină

750 ml frișcă

120 g zahăr

1/4 linguriță sare

1 păstaie de vanilie

2 batoane de scorțișoară

coaja de la 1 lime



Mod de preparare

  • Într-un bol mic, se combină 125 ml de lapte cu gelatina. Se lasă deoparte timp de 10 minute
  • Restul de lapte, 125 ml, se pune pe foc la bain marie, împreună cu frișca, zahărul  și sarea, la foc mic
  • Se adaugă batonul de vanilie tăiat pe jumătate, scorțisoara si coaja de la lime. Compoziția se fierbe la foc mic  timp de 10-12 minute
  • Luați compoziția de pe foc și încorporați în aceasta  amestecul de lapte  cu gelatină. Amestecați până când aceasta se topește  complet
  • Amestecul se toarnă printr-o sită cu ochiuri fine în forme rotunde ( noi am folosit vase ramekin)
  • Se pun la rece pentru 3-4 h.  Se pot servi ca atare în vas sau acesta poate fi întors pe o farfurie
  • Noi am ales să le decorăm cu bucăți de lime

panna cotta panna cotta panna cotta


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *