Tiramisu cupcakes

Tiramisu cupcakes

”La mulți ani!” i-am spus lui Dragoș o zi întreagă. ”Să vezi ce bunătăți o să gătim pentru ziua ta.” Dar nu prea era secret. Știam deja dinainte de a pleca la Maramureș ce urmează să gătim. Tiramisu cupcakes și tort! Ce-i drept, ziua lui a fost miercuri și noi am sărbătorit-o doar duminică, dar așteptarea a fost bine răsplătită, iar cea mai cea zi a fost sâmbătă, una încărcată cu gătit și prăjiturit. Toată familia a fost implicată, fie că a fost vorba de aperitive, ciorbă sau prăjitură. Din toate și pentru toți, doar urma să avem oaspeți. Și pentru că am vrut să le arătăm că noi chiar ne pricepem, ne-am înarmat cu multă pasiune și ne-au ieșit niște tiramisu cupcakes pufoase care au furat ochii tuturor oaspeților și au fost savurate cu poftă!



Ingrediente

Aluat

85 g unt

150 g zahăr

2 lingurițe esență de vanilie

90 ml frișcă

3 albușuri

160 g făină

2 lingurițe praf de copt

90 ml lapte

30 ml apă

Crema

2 gălbenușuri

120 g zahăr

170 g mascarpone

125 ml frișcă

35 ml apă călduță

1 plic de cafea instant

Frosting

500 g zahăr pudră

35 ml cafea

170 g mascarpone



Mod de preparare

  • Se încălzește cuptorul la 180 de grade
  • Mixați zahărul cu untul aproximativ 2-3 minute până când obțineți o compoziție cremoasă
  • Se adaugă esența de vanilie, frișca și se amestecă până când sunt bine combinate
  • Se adaugă albușul de ou în două părți
  • Se combină ingredientele uscate într-un alt bol, iar laptele și apa se combină într-un alt vas
  • Se adaugă jumătate din ingredientele uscate peste compoziția anterioară și se amestecă bine. Apoi  se adaugă amestecul de lapte și se amestecă bine. Se adaugă restul de ingrediente uscate și se amestecă până când sunt bine combinate.
  • Umpleți formele de brioșe aproximativ la jumătate. Se dau la cuptor timp de 15-17 minute
  • Scoateți brioșele din cuptor și se lasăți-le să se răcească
  • În timp ce brioșele se răcesc, se poate face umplutura. Se combină gălbenușurile de ou și zahărul într-o oală bain marie
  • Gătiți timp de aproximativ 6-8 minute, la foc mic
  • Când ați terminat, mixați gălbenușuri de ou până când se îngroașă puțin
  • Se lasă la răcit în apă rece pentru 5 minute
  • Încorporați brânza mascarpone în gălbenușurile mixate
  • Mixați frișca într-un alt bol
  • Adăugați frișca în amestecul de mascarpone
  • Într-un bol mic, se combină apa caldă cu plicul de cafea instant
  • Odată ce brioșele s-au răcit, cu ajutorul unui cuțit veți tăia centrul acestora pentru a putea fi umplute cu cremă
  • Turnați aproximativ 1 lingură din amestecul  de espresso peste interiorul găurilor din brioșe, apoi puneți crema de mascarpone în interiorul acestora
  • Pentru a face decorul,  se mixează brânza mascarpone cu zahărul și cafeaua
  • Se decorează brioșele cu crema de mascarpone iar peste aceasta poate fi pudrată cacao
  • Se pun în frigider 2-3h
  • Se recomandă se se servească după ce au stat 15-20 de minute la temperatura camerei






tiramisu cupcakes tiramisu cupcakes



2 Comments

Add Yours

Leave a Reply to loveforspices Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *