Nutella cheesecake

Nutella cheesecake

Aniversările se sărbătoresc cu mâncare bună (și dacă ești în Ardeal, multă), prăjitură și tort. E o schiță simplă care se respectă de fiecare dată. Ei, nu chiar de fiecare dată. Noi am vrut să ne abatem de la asta și am înlocuit tortul cu Nutella cheesecake. Cum vine asta? s-ar putea să te întrebi. Păi este foarte simplu: un cheesecake Nutellicios! Abia ne-am abținut să nu îl devorăm înainte să îl pozăm. O să ne dați dreptate! E magic de gustos. Și, ca orice desert, e și mai bun când îl împarți cu cei dragi. Ne bucurăm să vă spunem că toți au cerut încă o porție! Dar ce mai atâta vorbă. Vă provocăm să îl faceți și voi și să ne spuneți că avem dreptate.




Ingrediente

Pentru crusta de biscuiți

120 g unt topit la

3 pachete biscuiți Oreo de 150 g

Pentru crema de brânză

900 g cremă de brânză

200 g zahăr pudră

2 lingurițe esență de vanilie

3 ouă mari

290 ml frișcă lichidă

250 g Nutella

Pentru crema de ciocolată albă

290 ml frișcă lichidă

100 g ciocolată albă

100 ml lapte

1 plic de gelatină

Decor

50-100 g ciocolată



Mod de preparare

  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C
  • În tava rontundă se pune hârtie de copt
  • Se amestecă untul topit cu biscuiții zdrobiți până la integrarea untului.  Amestecul pe pune în tavă peste hârtia de copt.  Îi puteți nivela cu ajutorul unei linguri. Se dă la cuptor timp de 10 minute.
  • Se scoate și se lasă 5 minute la răcit
  • Se crește temperatura cuptorului până la 240 ° C
  • Se mixează crema de brânză cu  zahărul, până când se omogenizează.  Apoi se încorporează în aceasta esența de vanilie, ouăle, frișca și Nutella
  • Se pune peste blatul de biscuiți și se lasă la cuptor timp de 10 minute
  • După cele 10 minute se reduce temperatura la 110 ° C și se mai coace 25-30 de minute.  După acest timp marginile prăjiturii ar trebui să fie fixe dar mijlocul acesteia va avea o consistență puțin mai moale
  • Se lasă la răcit 3-4 h
  • Crema de ciocolată albă trebuie făcută într-o oală bain marie
  • Plicul de gelatină se combină cu laptele și se lasă deoparte timp de 10 minute
  • Frișca se încălzește, la foc mic, dar NU se aduce la punctul de fierbere
  • În frișca încălzită se pun bucățile de ciocolată albă
  • La sfârșit se pune gelatina și se amestecă până aceasta se topește
  • Se ia compoziția de pe foc și se lasă la răcit. Atenție! Dacă lăsați prea mult, compoziția se va întări și nu o mai puteți folosi.
  • După ce s-a răcit puțin, se toarnă peste crema cu Nutella
  • Cheesecake-ul se lasă la răcit peste noapte, în frigider

Noi am decorat cu frișcă, Nutella și ciocolată răzuită.

nutella cheesecake nutella cheesecake



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *