Bundt cake cu mere și alune de pădure

Bundt cake cu mere și alune de pădure

Ați putea să credeți că la cât de multe deserturi gătim, nu ne mai place și altceva. Dar ne plac surprizele! De o surpriză am avut parte când am aflat că în grădina de la țară avem un alun. Nici nu vă mai zic cât de bucuroși am fost. Abia am așteptat să vină weekend-ul și să ajungem la țară să facem un desert în care să le includem. A trecut miercuri, a trecut joi, a trecut vineri. S-a făcut sâmbătă și am cules alunele, am cules mere, ne-am pregătit toate cele necesare și ne-am pus pe treabă. Ne-a ieșit un bundt cake cu mere și alune de pădure pufos, aromat, cu bucăți moi și dulci de măr și alune crocante. Noi l-am savurat cu o cupă de înghețată cu fructe de pădure. Fantastic!




 INGREDIENTE

Pentru caramelizat

70 g zahăr

1 lingură apă

2 mere verzi medii, decojite și tăiate în felii de 1 cm

Pentru aluat

230 g  unt, la temperatura camerei, plus ce mai trebuie pentru ungerea formei de bundt cake

375 g făină

2 1/2 lingurițe praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

3/4 linguriță de scorțișoară

3/4 linguriță nucșoară

2 lingurițe ghimbir ras

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță sare

350 g zahăr brun

3 ouă mari

120 g  lapte integral

100 g nuci/alune prăjite/neprăjite (noi am folosit alune de pădure dar rețeta poate fi făcută și cu nuci)

Pentru glazură

200 g zahăr pudră

3 linguri de cidru de mere



 MOD DE PREPARARE

 Pasul 1

  • Zahărul și apa se pun într-o cratiță la foc mediu-mare, se amestecă continuu până când se caramelizează zaharul, aproximativ 4 minute
  • Se reduce focul și adăugăm și merele. Se gătesc până când devin moi, iar apoi cu ajutorul unei furculițe se zdrobesc. Merele se lasă pe foc până când tot sucul lăsat de ele se evaporă. Se lasă să se răcească complet

Pasul 2

  • Se încălzește cuptorul la 180° C
  • Forma de bundt cake se unge bine cu unt
  • Într-un bol se pun făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara, ghimbirul, sarea
  • Untul se mixează cu zahărul brun și esența de vanilie la viteză mare până când obțineți un amestec pufos
  • Se adaugă ouăle, treptat
  • Se reduce viteza mixerului la la cel mai mic nivel și se adaugă amestecul de făină în 3 etape, alternând cu laptele
  • Se amestecă merele caramelizate și alunele
  • Se transferă aluatul în forma de bunt cake
  • Se coace până când bundt cake-ul capătă o culoare maro-aurie, aproximativ 50 de minute. Pentru a verifica dacă acesta este copt, introduceți o scobitoare în mijlocul lui, acesta va trebuie să iasă curată
  • Se lasă la răcit în forma de bundt cake, timp de 10 minute, apoi trebuie scos din acestă formă
  • Se lasă să se răcească complet

Pasul 3

  • Când bundt cake-ul este rece se prepară glazura
  • Amestecați împreună  zahărul și cidrul
  • Se pune peste partea de sus a tortului cu ajutorul unei linguri, lăsându-o să se scurgă și pe părțile laterale

bundt cake cu mere si alune de padure bundt cake cu mere si alune de padure bundt cake cu mere si alune de padure




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *