Focaccia cu roșii

Focaccia cu roșii

”Mă-ntorc la tine iar și iar…” bucătărie italiană. Și motivul este foarte simplu: sunt atât de multe delicii în bucătăria italiană care merită savurate încât nu poți să nu îți faci curaj să le gătești. Noi gătim în funcție de ce ne este poftă. Dacă ne este poftă de pizza, o să facem pizza. Dacă ne este poftă de un desert din celălalt capăt al lumii, o să facem acel desert. Dacă ne e poftă de pâine cu gem și o cană de lapte cald, luăm gemul din cămară. Ce mai? Suntem niște pofticioși. Așa s-a întâmplat și cu focaccia cu roșii. Lucrurile se mișcă mai greu până începem, dar odată ce am început suntem de neoprit. Mergem în grădină să culegem roșii, luăm ceapă, luăm uleiul de măsline de pe raftul din dulapul de deasupra chiuvetei, scoatem șorțurile și ne pregătim să ne umplem de făină. Dar după ce vedeți ce ne-a ieșit, o să ne dați dreptate că puțină dezordine pe masă chiar merită.



 INGREDIENTE

1 pachet de drojdie uscată

235 ml apă caldă

1 linguriță miere

300 g făină (plus ce mai trebuie pentru frământat)

2 lingurițe sare

120 ml ulei de măsline, divizat

1 ceapă mare, tăiată în inele subțiri

20-25 roșii cherry, tăiate felii

2 lingurițe rozmarin

100-150g parmezan sau cașcaval



 MOD DE PREPARARE

  • Într-un bol mediu, se amestecă drojdia, apa caldă și mierea. Se lasă să se odihnească 10 minute
  • Se amestecă făina cu 60 ml ulei de măsline și 1 linguriță sare. Se pune aluatul pe o suprafață presărată bine cu făină și se frământă 5 până la 10 minute( Aluatul va avea o consistență mai moale)
  • Se pune aluatul într-un vas uns cu 1 lingură de ulei de măsline, se acoperă cu un prosop de bucătărie sau folie de plastic și lasă să se odihnească într-un loc cald până la dublarea sa în dimensiune, aproximativ 1 oră
  • Se încălzește cuptorul la 230 ° C
  • Noi am folosit o tavă de 20/30 cm în care am pus hârtie de copt și apoi cu ajutorul degetelor am întins aluatul. Tot cu ajutorul degetelor se vor face găuri în tot aluatul.Se lasă din nou la odihnit, aproximativ 20 minute
  • Se încălzește 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Se adaugă feliile de ceapă, care se călesc 5 minute
  • Peste aluat se pun feliile de roșii, ceapa, rozmarinul, parmezanul/cașcavalul și 1 linguriță de sare. Aluatul se stropește cu 2 linguri de ulei de măsline
  • Se coace până când focaccia capătă o culoare  maro-aurie, aproximativ 20 de minute.Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească
  • Se taie în bucăți și se servește







Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *