Prăjitură cu portocale

Prăjitură cu portocale

E octombrie și n-a trecut mult dar deja am început să simțim lipsa tuturor fructelor din grădină. Așa că ne-am văzut nevoiți să luăm fructele din magazin. Dar asta nu ne împiedică să gătim deserturi gustoase și să ne delectăm papilele cu lucruri noi. Pentru că oricum mai e doar puțin și vine iarna iar cele mai populare fructe în timpul iernii sunt citricele, am hotărât să facem o prăjitură cu portocale. Este chiar simplu de făcut și nici nu durează mult. Iar gustul? Gustul este unul deosebit! Așa cum îi spuneam și lui Dragoș când a început să curețe portocalele ”Miroase a iarnă!”




 INGREDIENTE

Pentru portocalele glazurate

coaja rasă de la o portocală

zeama de la ½ portocală

1 portocală mare

zeama de la ½ de lămâie

200 g zahăr

1/4 linguriță sare

Pentru blat

115 g unt , la temperatura camerei

2 plicuri zahăr vanilat

130 g zahăr

2 ouă mari, la temperatura camerei

40 g griș

85 g făină

1 linguriță praf copt

1/4 linguriță sare



 MOD DE PREPARARE

PASUL  1

  • Se taie portocala în felii subțiri îndepărtând semințele
  • Așezați feliile pe o farfurie și puneți-le în cuptorul cu microunde la 700-800 W timp de 2 minute
  • Se combină sucul de portocale, sucul de lămâie, zahărul, sarea și feliile de portocală într-o cratiță. Se pun la foc mic
  • Gătiți timp de 6 -7 minute, până când cojile sunt moi și centrul feliilor de portocală încep să  devină translucide. Cu ajutorul unei palete, se transferă cu atenție feliile de portocală pe o farfurie. Siropul continuați să-l fierbeți (aproximativ 15-20 min) până când acesta s-a redus la aproximativ  jumătate din cantitatea inițială
  • Excesul de sirop de pe feliile de portocală se pune peste siropul din cratiță

PASUL 2

  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C
  • Într-o tavă rotundă de 24 cm se pune hârtie de copt
  • Se mixează untul și zahărul până când obțineți un amestec pufos. Se adaugă un ou și se amestecă până se încorporează în totalitate iar apoi se adaugă și al doilea ou. Atunci când al doilea ou este încorporat se presară coaja de portocală rasă
  • Într-un castron, se amestecă făina, grișul, praful de copt și sarea. Se toarnă peste compoziția mixată anterior și se amestecă până la omogenizare
  • Se pune aluatul în tava de copt și deasupra se aranjează feliile de portocală
  • Se coace aproximativ 35-40 de minute, dar verificați cu o scobitoare aluatul înainte de a scoate prăjitura din cuptor
  • Să lasă să se răcească aproximativ 15-20 de minute  și apoi cu ajutorul unei linguri împăștiați pe toată suprafața prăjiturii siropul de portocală
  • Se lasă să se răcească la temperatura camerei





tarta cu portocale tarta cu portocale tarta cu portocale tarta cu portocale




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *