Tort cu lime și lămâie

Tort cu lime și lămâie

De obicei, un tort se face când sărbătorești un anumit eveniment. Pentru noi a fost de ajuns să ne trezim cu o poftă nemaipomenită de ceva dulce. Așa că, am zis că de ce să nu sărbătorim asta cu un tort? Ei, dar asta este partea cea mai ușoară, nu? E simplu. Te trezești și spui: VREAU TORT! Și partea cea mai grea nu este cea în care trebuie să îl gătești. Nu. Pentru noi partea cea mai grea este să ne hotărâm ce fel de tort vrem să facem? Cu ce va fi tortul? Ei bine, am hotărât să încercăm încă un desert cu citrice și așa ne-a ieșit acest delicios tort cu lime și lămâie. Pe cuvânt vă spunem că e nemaipomenit!




 INGREDIENTE

Blat

230 g  unt, la temperatura camerei

320 g făină

1/2 linguriță praf de copt

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

1 linguriță sare

coaja de la un lime

280 g zahăr

2 plicuri zahăr vaniliat

2 ouă mari

3 gălbenușuri

60 ml zeamă de lămâie

240 g lapte bătut

Crema de lămâie

250 g mascarpone

375 g iaurt 10% grăsime

200 g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

zeama de la o lămâie

Sirop

zeama de la ½ lime

100 ml apă călduță

4 lingurițe zahăr pudră



 MOD DE PREPARARE

BLAT

  • Se încălzește cuptorul la 180° C
  • Într-un castron, amestecați împreună făină, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare și coaja de la lime
  • Într-un alt vas se mixează untul împreună cu zahărul până ce compoziția devine pufoasă. Se reduce viteza mixerului la cel mai mic nivel și se adaugă ouăle și gălbenușurile
  • Se adaugă și sucul de lămâie
  • Făina și laptele bătut se adaugă în două reprize, alternând una cu cealaltă. Se amestecă până când sunt bine combinate
  • Se pune aluatul într-o tavă  rotundă de 24 cm, pe care s-a pus hârtie de copt. Se pune în cuptor și se coace timp de 30-35 de minute
  • După ce se scoate din cuptor se lasă la răcit minim 1h

CREMA

  • Se mixează brânza mascarpone împreună cu iaurtul, zahărul și esența de vanilie
  • Se adaugă și zeama de lămâie și amestecă compoziția cu o lingură

SIROP

  • Se amestecă apa cu zeama de lime și zahărul

ASAMBLARE

  • Blatul se taie pe orizontală în 2 jumătăți egale
  • Se însiropează fiecare jumatate de blat
  • 1/2 de cremă se va pune pe prima poțiune din tort iar cealaltă jumătate pe partea de sus a tortului
  • Se decorează cu felii de lime




tort cu lime si lamaie tort cu lime si lamaie tort cu lime si lamaie tort cu lime si lamaie



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *