Chec cu ciocolată

Chec cu ciocolată

Dacă ar trebui să facem o listă cu toate lucrurile care ne plac, ea ar începe așa: cheesecake (zice Dragoș), ciocolată, prăjitură cu măr (din nou, Dragoș), ciocolată… Da, am scris de două ori ciocolată. Urma să scriu și Nutella de două ori dar ne-am gândit că se înțelege deja. Ca doi oameni care iubesc ciocolata, nu putem să ne abținem și din când în când să o includem și în deserturile pe care le gătim. Așa cum am făcut azi, cu acest delicios chec cu ciocolată. A ieșit atât de bun. Dragoș a preferat să îl savureze lângă o cană de lapte cald. Dar poate fi servit și dimineața, lângă o ceașcă de cafea.



 INGREDIENTE

ALUAT

200 g făină de grâu

½ linguriță praf de copt

50 g de cacao

200g  zahăr pudră

175 g  unt la temperatura camerei

2 ouă

1 linguriță esență de migdale

80 ml frișcă lichidă

125 ml de apă clocotită

175 g bucăți de ciocolată (fulgi de ciocolată)

SIROP

1 linguriță cacao

100 ml de apă

80 g de zahăr

DECOR

20-30 g fulgi de migdale pentru decor



 MOD DE PREPARARE

  • Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
  • Într-un bol se mixează făina, praful de copt, cacao, zahăr, unt, ouă, esența de migdale și frișca lichidă. Se amestecă până la omogenizare, apoi se toarnă încet apa fierbinte și se amestecă continuu
  • Se încorporează și fulgii de ciocolată și se amestecă totul cu o lingură
  • Se toarnă aluatul într-o formă cu dimensiuni de 21 x 11 cm și aproximativ 7,5 cm adâncime
  • Se coce la 170 ° C timp de aproximativ 60 de minute
  • Cu 20 de minute înainte de a se sfârși procesul de coacere se prepară siropul
  • Într-un vas se pune la fiert apa, cacao și zahărul. Se fierbe timp de câteva minute, până când o parte din apă s-a evaporat și siropul de zahăr devine lipicios și ușor caramelizat
  • Siropul se pune peste checul călduț ( noi l-am lăsat să să răcească aproximativ 10 minute după ce l-am scos din cuptor)
  • Se decorează cu fulgi de migdale




chec cu ciocolată chec cu ciocolată



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *