Budincă de ciocolată

Budincă de ciocolată

De câte ori nu am vrut să mâncăm un desert rapid și nu aveam nimic în casă? Nouă ni s-a întâmplat de prea multe ori. Totuși, parcă de fiecare dată se întâmpla să ai lapte și un plic de budincă pierdut între toate recipientele cu condimenet din dulapul în care le ții. Fie că era budincă de ciocolată, de vanilie, de căpșuni sau oricare ar fi fost, era rapid și simplu de făcut. Lapte, praf de budincă, zahăr. În 10 minute aveai un desert gata de mâncat. Bine, unii dintre voi, probabil, așteptați să se răcească. Nu e și cazul lui Dragoș, care de îndată ce era pusă budinca în pahar, aștepta să prindă crustă să poată să o mănânce. ”Și ei fac le fel”, îmi zice Dragoș, râzând. Azi ne-am gândit să facem budincă de ciocolată, dar nu din aceea la plic. Una și mai bună de atât! E aproape la fel de simplu de făcut.



 INGREDIENTE

1 ciocolată
40 g unt
8 ml esență de vanilie
200 ml lapte
100 g zahăr
30 g cacao
60 g amidon
un vârf de sare
3 gălbenușuri

Pentru decor

60 ml frișcă
20 g zahăr
20-30 g ciocolată albă
2-3 biscuiți Oreo



  MOD DE PREPARARE

Budinca

  • Într-un vas se pun la foc mic ciocolata, untul și vanilia, până ce acestea se topesc
  • Într-o cratiță se pună la încălzit laptele, până începe să fiarbă.
  • Într-un alt vas amestecați zahărul, cacao, amidonul și sarea.
  • Folosind un mixer, bateți gălbenușurile pe viteză medie, aproximativ 1 minut.
  • Reduceți viteza mixerului și adăugați amestecul de zahăr.
  • Amestecați împreună până ce are o consistență de nisip umed.
  • Adăugați jumătate din laptele cald și amestecați.
  • Transferați amestecul de lapte și cacao în cratița cu lapte.
  • Amestecați continuu la foc mediu, până când compoziția începe să se îngroașe.
  • Strecurați în vasul cu ciocolata.
  • Lăsați să stea minute, iar apoi începeți să amestecați compoziția cu o lingură de lemn, până când aceasta are o consistență fină.
  • Puneți o folie de plastic pe suprafața vasului (sau a vaselor) în care ați pus budinca și lăsați să se răcească 2 ore înainte să serviți.

Decor

  • Într-un vas, bateți frișca până începe să se întărească.
  • Adăugați zahărul și bateți încă 2 minute.
  • Luați budinca de la rece și puneți frișcă deasupra ei (cantitatea în funcție de preferință).Zdrobiți biscuiții Oreo într-un bol mic și presărați peste frișcă.
  • Răzuiți ciocolata și presărați deasupra.

Aveți un desert delicios, numai bun de mâncat!




budinca de ciocolata budinca de ciocolata budinca de ciocolata



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *