Biscuiţi cu fulgi de ciocolată

Biscuiți cu fulgi de ciocolată

Ne-am zis că nu mai postăm până după Crăciun. Am zis că stăm câteva zile deoparte de blog și revenim cu rețete după Crăciun. Dar după ce am făcut faimoșii chocolate chips cookies americani și Dragoș i-a gustat, a fost clar că așa ceva nu se întâmplă. ”Trebuie să știe toată lumea cât de buni sunt biscuiții ăștia! Trebuie!” Dar să nu credeți că aici a fost începutul. Vă amintiți că cei de la Solaris ne-au trimis un pachețel cu bunătăți, împreună cu urări de Crăciun, nu? Ei bine, în pachețelul de la ei am primit și o pungă de zahăr brut Muscovado. Îți dai seama doar uitându-te la textura lui că e deosebit. Iar dacă îl guști? ”E genial, Diana!” Cuvintele lui Dragoș. Solaris, vă mulțumim din nou pentru bunătăți și vă mulțumim că faceți așa o bunătate de zahăr! Când îți plac deserturile la fel de mult cum ne plac nouă, ai nevoie de produse așa bune ca ale voastre! Dacă știți că aveți mâncăcioși la casă, sugestia noastră este să faceți măcar două porții de biscuiți cu fulgi de ciocolată. Nu de alta, dar provoacă dependență!



 INGREDIENTE

230 g unt

300 g zahăr brut nerafinat Muscovado Solaris

2 linguriţe esenţă de vanilie

2 ouă

400 g făină (poate veţi mai avea nevoie de 20-30 g de făină, în cazul în care aluatul va fi prea moale)

1 linguriţă praf de copt

1/2 linguriţă sare

260 g fulgi de ciocolată (sau ciocolată mărunțită)



 MOD DE PREPARARE

  • Se încălzește cuptorul la 180° C
  •  În cuptor cu microunde  se încălzește untul timp de aproximativ 40 secunde. Acesta trebuie să fie sub formă lichidă,  dar să nu fie fierbinte
  • Cu ajutorul unui mixer se  bate untul cu zahărul până când compoziţia  devine cremoasă
  • Se adaugă vanilia şi ouăle;  se bate la viteză redusă  10-15 secunde. Dacă se bate prea mult, biscuiții vor fi prea tari.
  • Se adaugă făina, praful de copt și sarea. Se mixează până  când toate ingredientele se încorporează
  • Adăugaţi și bucăţile de ciocolată și amestecaţi totul cu o lingură, nu cu mixerul pentru a fi evitată mărunţirea acestora
  • Formaţi cu mâna sau cu lingura bile medii de  aluat și puneţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
  • Coaceţi biscuiţii aproximativ 9-11 minute, nu mai mult de atât. Chiar dacă o să vi se pară că sunt destul de moi, ei se vor întări după ce se vor răci
  • Lăsaţi biscuiţii să se răcească în tavă cel puțin o oră înainte de a-i servi
  • O cană de lapte cald cu scorțișoară și miere face minuni alături de ei

Crăciun Fericit!




biscuiti cu fulgi de ciocolatabiscuiti cu fulgi de ciocolatabiscuiti cu fulgi de ciocolata



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *