Tort a la mousse

Tort a la mousse

Sărbători Fericite! O spunem iar pentru că suntem încă în mijlocul sărbătorilor. Sperăm că ați avut parte de un Crăciun frumos, plin de colinde și cu o masă bogată. Noi am gătit și am mâncat mult. Dragoș îmi tot spune că rezoluția lui pe anul 2016 nu a fost să slăbească, dar pentru 2017 este pe listă, așa că înfulecă ori o bucată de carne, ori o felie de tort, ori ciocolată. Cert este că mai mereu mănâncă ceva. Dar cu tort a la mousse am nimerit-o bine. Ne-a ieșit ceva nemaipomenit de bun. Doar textura moale și fină a mousse-urilor te dă pe spate. Întreaga familie a gustat din el și vă spunem că le-a plăcut tuturor. Noi vă lăsăm rețeta pentru că merită să gustați și voi așa bunătate. Vă dorim Sărbători Fericite în continuare și un An Nou Fericit!



 INGREDIENTE

Pentru blat

100 g făină

85 g pudră de cacao

½ linguriță  sare

½ linguriță praf de copt

115 g unt

225 g zahăr

2 ouă mari, la temperatura camerei

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru mousse-ul de vanilie

250 g ciocolată albă, mărunţită

2 linguriţe esenţă de vanilie

375 ml frişcă 36% grăsime ( divizată 250/125 ml)

praf de sare

1 plic gelatină (10 g)

Pentru mousse-ul de vişine

200 g vișine (am folosit vișine congelate)

250 g ciocolată albă, mărunţită

375 ml frișcă 36% grăsime ( divizată 250/125 ml)

praf de sare

1 plic gelatină (10 g)

Pentru mousse-ul de ciocolată neagră

250 g ciocolată neagră (minim 55% cacao), mărunţită

430 ml frișcă 36% grăsime (divizată 250/180 ml)

praf de sare

1 plic de gelatină (10 g)

Glazura

120 g ciocolată albă

50 ml frișcă 36% grăsime

Decor

bucăţi/bucle de ciocolată neagră

vișine



 MOD DE PREPARARE

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C
  • Într-o tavă rotundă(22×6 cm) se pune hârtie de copt
  • Amestecaţi împreună făina, pudra de cacao, sarea, praful de copt
  • Tăiaţi untul cubuleţe și puneți-l într-o cratiță la foc mediu. Se amestecă din când în când, ca untul să se topească, apoi se adaugă zahărul și se amestecă continuu

ATENŢIE! Aveţi grijă ca amestecul să nu atingă punctul de fierbere

  • Se lasă compoziţia la răcit iar la sfârșit se adaugă ouăle, amestecând bine între fiecare adăugare
  • În cele din urmă, se adaugă ingredientele uscate și esenţa de vanilie. Se amestecă cu o spatulă
  • Blatul se coace aproximativ 22-24 minute. Se lasă la răcit

 Mousse-uri

Pentru aceast tort aveţi nevoie de o tavă rontudă 22x9cm, cu pereţi detaşabili!

Pasul 1

  • Trebuie să mutaţi blatul de tort din tava în care l-aţi copt în această tavă

Pasul 2

Mousse ciocolată albă

  • Se pun ciocolata albă împreună cu 125 ml frișcă la microunde. Se lasă la topit și se amestecă la intervale de 30 de secunde. Compoziţia se lasă la răcit
  • Se mixează 250 ml frișcă
  • Se prepară gelatina conform intrucţiunilor de pe plic
  • În ciocolata topită se adaugă gelatina și esenţa de vanilie
  • ½ din cantitatea de ciocolată topită se amestecă cu frișca mixată. După ce aceasta se încorporează bine, se adaugă și cantitatea de ciocolată rămasă
  • Se pune peste blat și se lasă la răcit, în frigider, minim 25 minute

Mousse vişine

  • Vișinele se amestecă la blender/procesor alimente, până când veţi obţine un piure
  • Se pun ciocolata albă împreună cu 125 ml frişcă la microunde. Se lasă la topit și se amestecă la intervale de 30 de secunde. Compoziţia se lasă la răcit
  • Se mixează 250 ml frișcă
  • Se prepară gelatina conform intrucţiunilor de pe plic
  • În ciocolata topită se adaugă gelatina și piureul de vișine
  • ½ din cantitatea de ciocolată topită se amestecă cu frișca mixată, după ce aceasta se încorporează bine, se adaugă și cantitatea de ciocolată rămasă
  • Se pune peste crema de vanilie și se lasă la răcit, în frigider, minim 25 minute

 

Mousse ciocolată neagră

  • Se pun ciocolata neagră împreună cu 180 ml frișcă la microunde. Se lasă la topit și se amestecă la intervale de 30 de secunde. Compoziţia se lasă la răcit
  • Se mixează 250 ml frișcă
  • Se prepară gelatina conform intrucţiunilor de pe plic
  • În ciocolata topită se adaugă gelatina
  • ½ din cantitatea de ciocolată topită se amestecă cu frișca mixată, după ce aceasta se încorporează bine, se adaugă și cantitatea de ciocolată rămasă
  • Se pune peste crema de vișine și se lasă la răcit

ATENŢIE! Tortul trebuie să stea la rece minim 3-4h.

Glazura

  • Se prepară după ce tortul a stat la frigider 3-4 h
  • Se pun ciocolata albă împreună cu 50 ml frișca la microunde. Se lasă la topit și se amestecă la intervale de 30 de secunde. Compoziţia se lasă la răcit
  • Se pune peste tort și se decorează cu bucăţi de ciocolată și vișine




tort a la mousse tort a la mousse tort a la mousse tort a la mousse




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *