Tort cu morcovi

Tort cu morcovi

Fiind prima postare din acest an, vrem să începem prin a vă ura, cu multă căldură și drag, “La mulți ani!” Pentru noi, 2016 a fost un an cu multe experiențe noi, cu lecții învățate, cu cunoștințe dobândite și weekend-uri petrecute cu drag în bucătărie. Pentru blogul nostru, 2016 a însemnat un an în care am gătit și împărtășit cu voi 48 de rețete, rețete care au fost mereu pe placul nostru. De la 2017 așteptăm cel puțin ce am avut până acum. Și pentru că celebrăm un an nou, cel mai bun mod de a face asta este cu un tort, nu?

Am să vă spun din start că Dragoș nu este fan morcovi. Este de la sine înțeles că a fost nevoie de muncă de convingere pentru a-l face să fie de acord să facem tort cu morcovi. Dar știți ce? Reacția lui când a gustat tortul a fost exact asta: “Dacă ar fi la fel de gustoși morcovii și când nu sunt în tort, i-aș mânca în fiecare zi.” Are mare dreptate.




 INGREDIENTE

350 g nuci pecan tocate (130 g pentru blat, iar restul pentru decorat)

300 g  zahăr brun

100 g zahăr alb

240 ml ulei vegetal

4 ouă mari

130 g sos de mere

1 linguriță esenţă de vanilie

310 g făină

2 linguriţe praf de copt

1 linguriţă bicarbonat de sodiu

½  linguriță sare

1 şi 1/2 linguriţă scorţișoară

1 linguriță de ghimbir ras

1/4 linguriță nucșoară

1/4 linguriță cuișoare

260 g morcovi rași (aproximativ 4 morcovi mari)

Cremă de brânză

500 g brânză mascarpone

200 ml frișcă 36% grăsime

300 g zahăr pudră

1 lingură esenţă vanilie

Observaţie! Pentru sosul de mere aveţi nevoie de:

2 mere

zeama de la ½ de lămâie

100 ml apă

¼ linguriţă scorţişoară

Toate ingredientele se pun într-o oală și se lasă la gătit până când merele sunt moi, apoi, cu ajutorul unei furculiţe, pasaţi merele.



 MOD DE PREPARARE

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 150 ° C. Într-o tavă se pune hârtie de copt peste care se așează nucile. Se lasă la cuptor aproximativ 8 minute. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească.
  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C. Se pregătesc două tăvi rotunde în care se pune hârtie de copt.
  • Într-un castron mare, amestecaţi zahărul brun, zahărul alb , uleiul, ouăle, sosul de mere și esenţa de vanilie până când obţineţi o compoziţie omogenă.
  • Într-un alt castron mare, amestecaţi făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și cuișoarele până când totul se combină.
  • Se toarnă ingredientele umede în ingredientele uscate și cu ajutorul unei spatule se amestecă toate ingredientele. La sfârșit adăugaţi morcovii și nucile pecan.
  • Se împarte compoziţia în ½ şi se pune în cele două tăvi de copt. Se dă la cuptor timp de 30-35 de minute.
  • Se lasă să se răcească complet

Crema

  • Brânza mascarpone se mixează cu zahărul, esenţa de vanilie şi frișca

Asamblare

  • Partea de sus a blaturilor se taie pentru a crea o suprafaţă plană
  • 1/3 din crema de brânză se pune în interiorul tortului iar cu restul se acoperă suprafaţa externă a acestuia
  • Se decorează cu nuca pecan rămasă





tort cu morcovi tort cu morcovi tort cu morcovi tort cu morcovi



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *