Bundt cake cu zmeură

Bundt cake cu zmeură

Un an nou vine cu rețete noi, cel puțin la fel de gustoase ca și cele de anul trecut. Pentru că e miezul iernii și afară e un vânt care parcă vrea să ia orașul cu totul, noi ne-am luat papucii pufoși, ne-am pus șorțurile și am început să gătim bundt cake cu zmeură. Nu am ieși afară pe așa frig. Lui Dragoș îi place să spună uneori că el nici nu simte frigul, doar a crescut în nord. S-a uitat la prea mult Game of Thrones și începe să se simtă din familia Stark. Oricum, știu că și el se bucură de căldură și de mirosul plăcut de prăjitură proaspăt scoasă din cuptor. De ce bundt cake cu zmeură? Pentru că simțim deja dorul de vară. Așteptăm cu nerăbdare să mergem la țară, să gătim iar cu fructe și legume proaspăt culese din grădină.



 INGREDIENTE

390 g făină

3/4 linguriţă bicarbonat de sodiu

1 linguriță praf de copt

1/2 linguriță sare

270 g zahăr tos

100 ml ulei de cocos

100 ml ulei vegetal

300 g iaurt grecesc 10% grăsime

3 ouă mari

2 linguriţe esenţă de vanilie

2 linguri de zeamă  de lămâie

coaja de la 1 lămâie

350 g zmeură

Glazura

150 g ciocolată albă

60-70 ml frișcă lichidă 36% grăsime

1 linguriţă esenţă de vanilie



 MOD DE PREPARARE

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C.
  • Tava de bundt cake se unge bine cu unt.
  • Într-un castron mare, se combină făina, bicarbonat de sodiu, praf de copt și sare.
  • Într-un bol mediu, amestecaţi împreună zahăr, ulei de nucă de cocos, ulei vegetal, iaurt grecesc, ouă, esenţă de vanilie, suc de lămâie și coaja de lămâie.  Se amestecă până când se dizolvă zahărul (puteţi folosi telul sau mixerul)
  • Se toarnă ingredientele umede în ingredientele uscate și se amestecă ușor până când se combină. Adăugaţi și zemura.
  • Se toarnă aluatul în tava de bundt cake și se coace timp de 45-60 minute sau până când o scobitoare introdusă  în prăjitură iese curată.
  • Lăsaţi tortul bundt să se răcească în tava de copt timp de 15 minute, abia apoi îl puteţi scoate din tavă. Lăsaţi să se răcească complet înainte de a face glazura.

Glazură

  • Ciocolata albă se topește pe bain-marie împreună cu frișca și esenţa de vanilie.
  • Se pune peste tortul bundt.




bundt cake cu zmeura bundt cake cu zmeura bundt cake cu zmeura bundt cake cu zmeura



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *