Chocolate crinkle cookies

Chocolate crinkle cookies

Fiind mari fani ciocolată, încercăm mereu rețete noi care au în compoziția lor ciocolată. Cu cât mai multă, cu atât mai fericiți suntem la final, când savurăm bunătățile gătite. Exact la fel s-a întâmplat și în cazul acestor chocolate crinkle cookies. Sunt niște delicatese ce pot fi savurate în cantități mici sau mari, dar nemaipomenit de bune. Iar pentru că mâine e duminică, ziua va fi mai frumoasă știind că avem un desert pregătit pentru a fi savurat alături de cei dragi.





 INGREDIENTE 

200 g ciocolată neagră (procent de cacao 65-70%)

3 albușuri de ou

250 g  zahăr pudră, divizat

60 g  pudră de cacao

1 lingură amidon de porumb

1/4 linguriță sare

1 linguriţă esenţă de migdale

Opţional: arome suplimentare (portocale sau coaja de lamaie, esenţă de mentă, etc)




 MOD DE PREPARARE

  • Se încălzește cuptorul la 180 ° C
  • Într-o tavă se pune hârtie de copt
  • Jumătate din cantitatea de ciocolată (100g) se taie în bucăți mici
  • Topiți restul de ciocolată în bain-marie și puneți-o deoparte să se răcească
  • Între timp, amestecați 125 g zahăr pudră, pudra de cacao, amidonul de porumb și sarea într-un bol mediu
  • Cu ajutorul unui mixer bateți albușurile. Când acestea sunt tari, adăugați treptat 65 g de zahăr pudră și mai mixați aproximativ 2 minute
  • Folosind viteza mică a mixerului, adăugați treptat amestecul de ingrediente uscate peste albușurile bătute. Adaugați și ciocolata topită, bucățile de ciocolată și esența de migdale
  • Se pun 65 g de zahăr pudră într-un bol
  • Cu ajutorul unei linguri se formează mici bile de compoziție care apoi se dau prin zahărul pudră
  • Puneți bilele în tavă la o distanță de aproximativ 5 cm între ele
  • Se coc 7-10 minute





chocolate crinkle cookies chocolate crinkle cookies chocolate crinkle cookies chocolate crinkle cookies



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *