Negresă

Negresă

După o destul de lungă pauză, revenim iar cu un desert delicios. Dragoș a primit cadou de la iepuraș (nu vreau să mă laud, dar eu am fost iepurașul) două cărți: Bread Street Kitchen, a lui Gordon Ramsay și Appetites: A Cookbook, a lui Anthony Bourdain. Pentru că a fost de-a dreptul entuziasmat, mi-a spus că de Paști vrea neapărat să gătim un desert dintr-una din cele două cărți. Decizia a fost: negresă, din cartea lui Gordon Ramsay. Celebrul chef o numește ”cea mai bună negresă din lume” (World’s Best Brownie) în carte, iar noi, știind deja cât de bună este, îi dăm dreptate. Este totodată și o certitudine că vom mai încerca rețete din cele două cărți și le vom și împărtăși cu voi. Acum vă las cu rețeta și merg să iau tava cu negresă din fața lui Dragoș, înainte să nu mai rămână nici o bucată.




 INGREDIENTE

245 g ciocolată neagră mărunțită

200 g unt

175 g zahăr tos

125 g zahăr brun

4 ouă

2 lingurițe esență de vanilie

115 g făină

praf de sare

Opțional

100 g ciocolată neagră (bucăți 1-2cm)

frișcă




 MOD DE PREPARARE

  • Cuptorul se încălzește la 180 ° C
  • O tavă de aproximativ 30×23 cm se tapetează cu hârtie și se unge cu unt
  • Ciocolata mărunțită împreună cu untul se pun la bain-marie. Lăsați-o până ce ciocolata se topește. Amestecați din când în când
  • Luați amestecul de pe foc și adăugați zahărul, amestecați cu ajutorul unui tel
  • Adăugați ouăle și esența de vanilie, iar după ce acestea s-au încorporat adăugați făina și esența de vanilie
  • Puneți compoziția în tavă pregătită și lasați-o la cuptor timp de 35-40 minute
  • Dacă alegeți să adăugați și bucățile mari de ciocolată, scoteți prăjitura după 20 min, puneți ciocolata, apoi mai dați-o la cuptor pentru încă 15-20 min
  • Se poate decora cu frișcă





negresă negresă negresă negresă negresă negresă



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *