Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Vrem să vă spunem că suntem foarte încântați de provocarea primită din partea celor de la Vegis. A fost simplu să ne hotărâm ce vrem să preparăm: în primul rând am vrut ceva fresh, ceva răcoritor și care să ne facă să ne bucurăm mai tare de vara care este chiar după colț; în al doilea rând am vrut să facem un desert, dar nu mult prea cunoscutul Raffaello (a nu se interpreta greșit, noi iubim Raffaello). Dar atât a fost partea simplă. Două zile mai târziu a trecut și partea grea, cea în care ne-am hotărât asupra preparatului. Ne-am inspirat din cocktail-ul exotic al cărui nume îl și poartă desertul nostru – Piña Colada. Chiar i-am amintit Dianei de Piña Colada smoothie savurat în scurta noastră excursie în Berlin. Diana și-a amintit de gogoși.

Vă spunem drept că desertul este unul fresh și nemaipomenit de gustos. Și ca să vă spun și mai drept, Diana a fost surprinsă plăcut de gustul și textura topping-ului (lucru care m-a bucurat enorm).

Încă un lucru: cu ocazia acestei rețete facem un lucru nou pentru blogul nostru, în ideea în care postăm imagini din timpul preparării desertului.



Ingrediente

250 g biscuiți integrali
750 g mascarpone
120 g ulei de cocos Vegis
150 g ananas tăiat cubulețe
150 g zahăr brun
1 fiolă esență de rom
100 g ciocolată
fulgi de cocos (pentru decor)



Mod de preparare

Pasul 1

  • Biscuiții se macină fin prin râșnița pentru nucă, după care se adaugă 100 g de ulei de cocos topit.
  • Se amestecă până când compoziția devine omogenă.
  • Împărțim compoziția în părți egale în 6 pahare/cupe de înghețată și dăm la frigider pentru cca 30 de minute.
  • Noi am pus cca 50g din compoziția de biscuiți și ulei de cocos deoparte pentru a decora la final.

Pasul 2

  • Zahărul brun se macină în râșnița de zahăr și se mixează împreună cu mascarpone și esența de rom.
  • Când zahărul se topește în cremă, adăugăm ananasul și amestecăm ușor cu o spatulă.
  • Mai apoi punem crema în pahare, în cantități egale, peste crusta de biscuiți și lăsăm deoparte.

Pasul 3

  • Ciocolata se topește la foc mic împreună cu 20 g ulei de cocos, după care se lasă cca 15 minute la răcit, la temperatura camerei.
  • Punem toppingul de ciocolată peste cremă și peste ea presărăm fulgi de cocos.
  • Ținem desertul la temperatura camerei pentru 30 de minute după care se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a putea fi servit.





Piña Colada Cheesecake CupsPiña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups

Piña Colada Cheesecake Cups




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *