Pavlova cu căpșuni

Pavlova cu căpșuni

Putem să o spunem cu încredere: e vară! Ba chiar mai mult de atât (și mai ales mai important), e vară în grădina bunicilor, unde căpșunii nu mai contenesc să crească. Vineri am primit un vas imens cu căpșuni iar pentru că nu puteam să îi mâncăm pe toți și totuși voiam să îi folosim, am hotărât să facem un alt desert fresh, numai bun de savurat pe căldura acestor zile. Am ales să facem pavlova cu căpșuni, un desert crocant ce ți se topește pe limbă, mușcătură cu mușcătură. Vă provocăm să nu ne credeți pe cuvânt și să îl încercați și voi pentru a vă convinge de cât de bun este!



Ingrediente

Pavlova

6 albușuri de ou
390 g zahăr pudră
2 lingurițe amidon
1 linguriță oțet
1 linguriță esență de vanilie

Cremă

250 g mascarpone
200 g frișcă
2 lingurițe zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
400-450 g căpșuni

Sos de căpșuni

100 ml apă
100 g zahăr
250 g căpșuni



Mod de preparare

Pavlova

  • Cuptorul se încălzește la 150° C.
  • Într-un bol mare se mixează albușurile de ou până când compoziția se întărește.
  • Zahărul pudră se adaugă treptat, mixând bine după fiecare adăugare.
  • După ce am adăugat tot zahărul mixăm bine încă 2 minute, după care adăugăm pe rând amidonul, și esența de vanilie.
  • La final adăugăm oțetul și mixăm compoziția doar atât cât acesta să se încorporeze în compoziție.
  • Într-o tavă, pe hârtie de copt puneți o farfurie și desenați conturul ei cu un creion.
  • Puneți jumătate din compoziție pe hârtia de copt și întindeți-o după conturul desenat anterior.
  • Se dă la cuptor pentru 45-55 de minute la 150° C, până când bezeaua prinde o culoare ușor aurie și începe să aibă crăpături pe suprafață.
  • La final, oprim cuptorul și lăsăm bezeaua încă 30 de minute în cuptor să se răcească încet la temperatura lui.
  • Repetăm ultimii 4 pași pentru restul compoziției.

Crema

  • Mixăm frișca într-un bol mare până când face vârfuri.
  • Adăugăm mascarpone, zahărul și esența de vanilie și mixăm până compoziția devine omogenă.
  • Dăm compoziția la frigider până când o vom folosi.

Sos

  • Într-o cratiță punem apa și zahărul la foc mediu și lăsăm să fiarbă, amestecând încet.
  • După ce începe să fiarbă, lăsăm compoziția pe foc încă 10 minute.
  • Oprim focul și punem căpșunii în siropul de apă cu zahăr pentru 15-20 de minute, după care folosim un blender de mână pentru a face sosul.
  • Opțional, puteți să strecurați sosul printr-o sită de ceai.

Asamblare

Acum că avem bezeaua, crema și sosul de căpșuni, nu ne rămâne decât să facem ultimele finisaje.

  • Punem una din bezele pe o farfurie peste care întindem uniform jumătate din crema de frișcă și mascarpone, iar peste ea punem căpșunii tăiați felii și sosul.
  • Punem cea de-a doua bezea peste prima și repetăm pasul anterior.

Vă mai rămâne doar să savurați pavlova cu căpșuni. E foarte bună proaspătă, dar se poate ține și la frigider peste noapte.




pavlova cu căpșuni

pavlova cu căpșuni

pavlova cu căpșuni

pavlova cu căpșuni

pavlova cu căpșuni



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *