Batoane de ovăz cu căpșuni

Batoane de ovăz cu căpșuni

Pentru că în ultima vreme am mâncat multe deserturi foarte dulci, am hotărât că poate ar fi cazul să încercăm și ceva mai sănătos. Nu de alta, dar Dragoș începe să prindă proporții la fel de grandioase ca deserturile încercate. Iar cum sursa noastră principală de căpșuni pare să nu se mai termine degrabă, de ce să nu facem încă un desert cu căpșuni? Și mai țineți voi minte de pachețelul primit de la Solaris? Ei bine, a sosit momentul să folosim bunătățile primite de la ei! Batoane de ovăz cu căpșuni: un desert sănătos și gustos, dar cel mai important fără zahăr!



Ingrediente

Pentru gemul de căpșuni

380-400 g căpșuni
2 linguri miere
2 linguri semințe de chia Solaris
1 linguriță de esență de vanilie

Pentru blat

180 g fulgi de ovăz instant Solaris
1 linguriță praf de copt
2 banane coapte de dimensiuni medii, aproximativ 200 g, pasate cu furculița
2 linguri miere
1 linguriță esență de vanilie



 MOD DE PREPARARE

Gem de căpșuni

  • Căpșunii se pun într-o cratiță la foc mediu, aproximativ 15-20 minute. Cu ajutorul unei furculițe pasați căpșunii cât sunt pe foc și adăugați esența de vanilie.
  • Luați căpșunii de pe foc și adăugați semințele de chia, mierea.Amestecați până când compoziția se omogenizează.
  • Lasați amestecul la răcit.

Notă

  1. Gemul de căpșuni se prepară cu o noapte înainte de a pregăti prăjitura, deoarece cu cât vor sta mai mult timp semințele de chia în amestec cu atât se va îngroșa compoziția mai tare.
  2. Se pot utiliza și alte sortimente de fructe, trebuie doar să respectați cantitatea menționată la ingrediente

Blat

  • Preîncălziți cuptorul la 190° C și pregătiți un vas de 20x20cm, pe care trebuie să îl tapetați cu hârtie de copt .
  • Jumătate din cantitatea de fulgi de ovăz va fi măcinată fin.
  • Transferați făina de ovăz într-un vas mare și adăugați restul fulgilor de ovăz și praful de copt. Amestecați bine.
  • Adăugați bananele pasate cu furculița, mierea, esența de vanilie și amestecați până când totul este bine combinat și se formează un aluat.
  • Transferați 2/3 din amestec în tava pregătită, folosind degetele sau o spatulă.
  • Puneți gemul de căpșuni peste aluat și utilizați o spatulă sau un cuțit pentru al răspândi în mod egal. Se presară amestecul de ovăz rămas pe partea sus. Se pot presăra și câțiva fulgi de ovăz pentru decor.
  • Coaceți timp de 30 de minute.
  • Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet în tigaie înainte de a o tăia.




batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni

batoane de ovăz cu căpșuni



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *