Tort Pavlova cu fructe de pădure

Tort Pavlova cu fructe de pădure

Vara este pentru noi o mare nebunie. Acum că Diana a trecut (cu brio, doar lăudăm ce avem la casă, nu?) peste încă o sesiune, avem iar timp să fugim în weekend-uri la sat și să ne bucurăm de mulțimea de fructe din grădină. Știm că am mai făcut Pavlova cu căpșuni recent (doar din prisma faptului că este una din ultimele rețete, dar au trecut deja 2 luni de atunci), dar nu puteam să ne abținem. Ne-am luat câteva boluri și am mers în capătul grădinii să strângem fructe, am speriat puțin găinile pentru că aveam totuși nevoie de ouă și am încălzit cuptorul să facem minunăția din pozele de mai jos. De gust nici nu mai zic: DIVIN! Am să vă spun cum se zice la mine acasă, în Maramureș: MUSAI să faci tort pavlova cu fructe de pădure!



Ingrediente

Pavlova

8 albușuri

420 g zahăr pudră

2 linguri amidon

½ linguriţă praf de copt

2 linguriţe oţet alb

Crema

250 ml frișcă lichidă

250 g iaurt grecesc

2 linguriţe esenţă de vanilie

Sos zmeură

200 g zmeură proaspătă

½ linguriţă zahăr pudră

Fructe

50-100 g coacăze negre

50-100 g agrişe

50-100 g zmeură

50-100 g coacăze roşii

5-10 vişine

Decor

Frunze de mentă



Mod de preparare

  • Cuptorul se încălzește la 130 °C.
  • Pe o foaie de hârtie de copt se desenează un cerc cu diamentrul de 23-24 cm iar în interiorul acestuia un altul cu diametrul de 13-14 cm. Acest pas îl mai repetăm încă o dată, ca la sfârșit să avem 2 foi de hârtie de copt pe care să fie desenate cercuri, pentru că vrem să obţinem 2 foi de bezea pentru tort.
  • Albuşurile se mixează până ce nu se desprind de pe vas iar apoi se adaugă treptat zahărul pudră. Acest pas durează aproximativ 12-15 minute.
  • La sfârșit se adaugă oţetul alb, praful de copt şi amidonul și se mai mixează 30 secunde.
  • Împărţim compoziţia în două jumătăți și cu ajutorul unei linguri o așezăm pe cercurile desenate.
  • Punem cele două tăvi la cuptor pentru 1h/ 1h 10 min.
  • După ce pavlova s-a copt, se lasă să se răcească în cuptor cu ușa închisă, pentru aproximativ 45 min. Abia după aceea puteţi deschide ușa cuptorului. Lăsaţi pavlova să se răcească complet.
  • Frişca se mixează cu esenţa de vanilie iar la sfârșit se adaugă iaurtul.
  • Zmeura proaspătă se blenduiește cu ½ linguriţă de zahăr pudră, iar la sfârșit sosul se dă prin sită pentru a elimina sâmburii.

Asamblare

  • Peste prima foaie de bezea se pune ½ din cremă, iar peste aceasta ½ din cantitatea de fructe.
  • Urmează să punem deasupra și cea de-a doua foaie de bezea, peste ea crema rămasă, fructele și menta.




tort pavlova cu fructe de pădure tort pavlova cu fructe de pădure tort pavlova cu fructe de pădure tort pavlova cu fructe de pădure



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *