Biscuiţi cu unt de arahide

Biscuiți cu unt de arahide

De ceva timp Dragoș îmi tot amintește de ”biscuiții ăia genial de buni pe care i-am făcut de Crăciun” (găsiți aici rețeta). Ei bine, pentru că îi era așa poftă de biscuiți, am făcut o altă porție cu o altă rețetă: biscuiți cu unt de arahide. E o nebunie cum untul de arahide dă biscuiților un gust ușor sărat, dar nemaipomenit de bun. Ce să vă mai spunem de micile bucăți de ciocolată albă amestecată în biscuiți? Ne-au ieșit niște biscuiți delicioși și cu ocazia asta ne-am amintit încă un lucru (sfat pe care vi-l dăm și vouă): dacă vreți să țină mai mult de 2 zile, faceți cel puțin 2 porții! Dragoș i-a înfulecat pe nerăsuflate.Ingrediente

340 g făină

2 lingurițe praf de copt

1 linguriță de sare

250 g unt de arahide cremos

225 g unt 65% grăsime

300 g zahăr brun

50 g zahăr tos

2 ouă mari

2 lingurițe esenţă de vanilie

50 g ciocolată albă mărunțităMod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 175° C.
  • Puneţi în tăvi hârtie de copt.
  • Amestecaţi într-un bol mediu făina, praful de copt și sarea.
  • În vasul unui mixer, bateți untul de arahide, untul cu 65% grăsime și ambele sortimente de zahăr, până când compoziţia devine pufoasă. La sfârșit adăugaţi oul și esenţa de vanilie și mai mixaţi 2-3 minute.
  • Treptat, adăugați amestecul de făină și mixaţi la viteză redusă. Se amestecă 2-3 minute.
  • Adăugăm ciocolata și amestecăm cu o lingură pentru a nu zdrobi complet bucățile de ciocolată.
  • Biscuiţii se formează cu ajutorul unei linguri (noi am format un biscuite dintr-o lingură cu vârf de aluat, dar dacă doriţi puteţi umple doar ½ lingură cu aluat, pentru a obţine biscuiţi mai mici). Lăsaţi aproximativ 1,5-2 cm spațiu între biscuiţi deoarece aceștia vor crește.
  • Coaceți timp de 12 minute sau până când marginile sunt ușor maronii. Se lasă să se răcească timp de 10 minute în tavă, apoi îi puteţi transfera pe o farfurie unde se lasă până se răcesc complet.
  • Biscuiţii pot fi depozitaţi într-un compartiment etanș pentru o perioadă de până la 5 zile, dar la cât sunt de buni suntem sigur că nu vor rezista atât de mult.
biscuiți cu unt de arahidebiscuiți cu unt de arahide biscuiți cu unt de arahide biscuiți cu unt de arahideLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *