Foietaj cu corcoduşe

Fojetaj cu corcodușe

S-a umplut de corcodușe! E pur și simplu o nebunie cu ele. Dragoș îmi povestește cum în copilărie era mai toată ziua în grădină și se cățăra în copaci să mănânce mere, pere, prune sau corcodușe. Acum le-a văzut prima dată când veneam cu trenul la bunici. ”Musai să mănânc”, mi-a zis. Ei bine, când unui pofticios îi e poftă de ceva, e greu să-l oprești. Dis de dimineață ne-am trezit, am luat un vas și am strâns cele mai mari și zemoase corcodușe din grădină. Am făcut foietaj cu corcodușe, un desert ușor și îndrăzneț. A stat cu nasul lipit (bineînțeles, nu la propriu, altfel risca să își ardă nasul) de sticla cuptorului, privind cu poftă cum se foietajul se rumenea. Ce mai atâta vorbă? O bunătate de desert. V-am mai spus că e simplu de făcut?



Ingrediente

Aluat de foietaj

300 g corcoduşe (cântărite cu tot cu sâmburi)

2 linguri de amidon

1 lingură de griş

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă scorţişoară

100 g zahăr

1 gălbenuş de ou

1 lingură apă



Mod de preparare

  • Se încălzește cuptorul la 180-200°C.
  • Se scoate sâmburele din corcodușe și acestea se storc de zeamă.
  • Corcodușele se pun într-un bol, iar peste ele vom adăuga amidonul, grișul, esenţa de vanilie, scorţișoara, zahărul.
  • Aluatul de foietaj se taie în dreptunghiuri de aproximativ 6×9 cm.
  • Peste dreptunghiurile obţinute vom pune 1 lingură și jumătate din compoziţie.
  • Compoziţia va fi acoperită cu fâșii subţiri de foietaj.
  • Gălbenușul de ou se amestecă cu lingura de apă iar cu ajutorul unei pensule vom unge foietajul.
  • Foietajul se dă la cuptor pentru 12-14 minute.




foietaj cu corcodușe foietaj cu corcodușe foietaj cu corcodușe foietaj cu corcodușe foietaj cu corcodușe



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *