Tiramisu cu piersici și ciocolată

Tiramisu cu piersici și ciocolată

Iar weekend – de fapt este deja sfârșit de weekend, dar noi ne bucurăm încă de ziua de duminică. Și cum facem asta? Păi e simplu: savurăm o cupă cu tiramisu cu piersici și ciocolată. Ei, Diana o savurează printre cărți. Chiar dacă a trecut sesiunea de examene, încă are de învățat. Așa că merităm să ne răsfățăm cu așa un desert fresh, cremos și aromat. L-am făcut ieri, dar Diana nu a avut răbdare și a mâncat o cupă înainte să îl lăsăm la rece. Și ce i-a mai plăcut!!! Nu vă mai tachinăm și vă lăsăm cu rețeta și cu sfatul că trebuie să îl încercați și voi!



Ingrediente

100 g pișcoturi
500 g mascarpone
200 ml frișcă
80 g ciocolată
2 piersici
4 gălbenușuri de ou
120 g zahăr
100 ml cafea



Mod de preparare

  • Gălbenușurile se amestecă împreună cu zahărul la bain-marie până când zahărul se topește, după care se lasă să se răcească.
  • Într-un vas mare mixăm mascarpone împreună cu crema de gălbenușuri.
  • Într-un alt bol mixăm frișca până când se întărește.
  • Adăugăm frișca în compoziția de mascarpone și mixăm la viteză mică.
  • O piersică se decojește și i se scoate sâmburele, după care se taie cubulețe mici.
  • Mărunțim ciocolata și o adăugăm în cremă împreună cu cubulețele de piersică, după care amestecăm ușor cu o lingură.
  • Pișcoturile se scufundă în cafea pe ambele părți și se pun în recipientul în care facem tiramisu. Noi am folosit cupe și am pus un strat de pișcoturi, unul de cremă, unul de pișcoturi, unul de cremă. Deasupra am ornat cu pudră de cacao și felii de piersică (aici folosim cea de-a doua piersică menționată mai sus, la ingrediente). Dacă faceți tiramisu cu piersici și ciocolată în tavă, cantitatea de pișcoturi necesară va fi între 200-400g, în funcție de dimensiunea tăvii.
  • Se lasă la frigider cel puțin două ore înainte de a fi savurat.




tiramisu cu piersici și ciocolată tiramisu cu piersici și ciocolată tiramisu cu piersici și ciocolată tiramisu cu piersici și ciocolată tiramisu cu piersici și ciocolată



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *