Matcha cheesecake

Matcha cheesecake

Când vorbim despre cheesecake, vorbim despre un desert nemaipomenit. Indiferent de aroma aleasă pentru el. Bineînțeles că este unul dintre deserturile noastre preferate, iar Dragoș ar face și ar mânca cheesecake non-stop. Dar când vorbim de chestii mai green, deja nu mai suntem într-un domeniu din care lui Dragoș îi place să mănânce. Când am hotărât să facem Matcha cheesecake, a fost sceptic și s-a lăsat convins cu greu să guste. Ei, dar după ce a gustat nu vă mai spun că l-ar fi mâncat pe tot. Totuși, a fost nevoie să aștepte câteva ore până când desertul a putut fi savurat în tihnă.



Ingrediente

360 g biscuiți digestivi

100 g unt 82% grăsime – topit

750 g brânză mascarpone

250 ml frișcă lichidă

180 ml lapte condensat

zeama de la 2 lămâi

1 lingură pudră de Matcha

1 linguriță esență de vanilie

2 plicuri de gelatină

400 g zahăr pudră



Mod de preparare

  • Biscuiții se sfărâmițează și se amestecă cu untul topit.
  • Compoziția obținută se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm și se lasă la frigider până când preparați crema.
  • Zeama de la cele 2 lămâi se amestecă cu 100 g zahăr și esența de vanilie.
  • Frișca se mixează, iar când aceasta este gata mixată se adaugă pudra de Matcha și compozița ce conține zeama de lămâie.
  • Brânza mascarpone se mixează cu zahărul rămas și laptele condensat.
  • Gelatina se prepară conform instucțiunilor de pe plic.
  • Acum nu ne rămâne decât să combinăm frișca cu crema de brânză și cu gelatina.
  • Toată compoziția se pune peste blatul de biscuiți.
  • Se lasă la frigider pentru minim 4 h.
  • Noi am decorat cu frișcă și mure.





matcha cheesecake matcha cheesecake matcha cheesecake matcha cheesecake matcha cheesecake matcha cheesecake matcha cheesecake



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *