Tort Oreo

Tort Oreo

Pofta de dulce poate să vină oricând și noi suntem mereu pe poziție, pregătiți să gătim un desert delicios. Ultimul pe lista noastră a fost un nemaipomenit Tort Oreo. De ce Tort Oreo? Păi este simplu: asta și-a dorit Diana să facem de ziua ei. De ziua mea o să facem un… Ei bine, nu trebuie să iau decizii pripite, pentru că mai sunt câteva săptămâni în care pot să mă gândesc. Oricum, dacă vă plac biscuiții Oreo, nici nu trebuie să încercăm să vă convingem prea mult că un Tort Oreo este o idee fantastică.




Blat

260 g făină

415 g zahăr

85g pudră de cacao

2 lingurițe de bicarbonat de sodiu

1 lingură de sare

2 ouă mari

240 ml lapte bătut

240 ml ulei vegetal

2 linguriţe esenţă de vanilie

240 ml apă clocotită

100 g ciocolată tăiată bucăţele

Crema

500 g brânză mascarpone

500 ml frișcă 32% grăsime

200 ml frișcă26% grăsime

10 biscuţi Oreo sfărâmaţi

2 linguriţe esenţă de vanilie

200 g zahăr pudră

Ganache

200 g ciocolată neagră

160 ml frișcă lichidă

30 g unt 82% grăsime

Sirop

50 ml apă

1 linguriţă zahăr pudră

½ linguriţă esenţă de vanilie

Decor

Aproximativ 9-10 ½ biscuiţi Oreo




Mod de preparare

Blat

  • Se încălzește cuptorul la 180°C.
  • Se pregătesc 3 tăvi rotunde cu diametrul de 26 cm peste care se pune hârtie de copt (dacă nu aveţi 3 tăvi de copt sau dacă nu aveţi cuptor cu ventilaţie, nu este nici o problemă – va trebui să puneţi pe rând cele 3 blaturi la copt).
  • Adăugaţi toate ingredientele uscate într-un castron și amestecaţi.
  • Peste amestecul obţinut adăugaţi ouăle, uleiul, laptele bătut, esenţa de vanilie și apa clocotită. Mixaţi până ce compoziţia se omogenizează. După ce s-a omogenizat adăugaţi bucăţile de ciocolată și amestecaţi cu o lingură.
  • Compoziţia va fi împărţită în 3 părţi, pentru că tortul nostru este format din 3 blaturi.
  • Blaturile se dau la cuptor pentru 20 de minute.
  • După ce le scoateţi de la cuptor, lăsaţi-le să se răcească complet, minim 30 de minute.

Crema

  • Brânza mascarpone se mixează cu zahărul pudră.
  • Frișca se mixează cu esenţa de vanilie, iar apoi se combină cu brânza mascarpone și se mai mixează 10-15 secunde.
  • În jumătate din amestecul obţinut se adaugă biscuiţii Oreo sfărâmaţi, iar cealaltă jumate din amestec se lasă deoparte.

Ganache

  • Frișca se încălzește la cuptorul cu microunde.
  • Peste frișcă se adaugă ciocolata tăiată bucăţele mici și untul, după care se amestecă energic.

Sirop

  • Se amestecă apa cu zahărul pudră și esenţa de vanilie.

Asamblare

  • Se însiropează primul blat. Peste acesta se pune ½ din crema ce conţine biscuiţi Oreo sfărâmaţi. Peste aceasta se pune și al doilea blat, se însiropează și peste el se pune cantitatea de cremă cu biscuiţi rămasă.
  • Urmează și ultimul blat care va fi și el însiropat, iar peste care se pune crema fără biscuiţi Oreo. Această cremă se nivelează pe suprafaţa întregului tort.
  • Cu ajutorul unei pungi pentru ornat punem și ganache-ul peste tort.
  • Dați frâu liber imaginației și decoraţi cu frișcă și biscuiţi Oreo.




tort oreo tort oreo tort oreo tort oreo tort oreo



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *