Cornulețe în două culori

Cornulețe în două culori

Ziua de mâine este una specială, pentru că este onomastica bunicii mele, Maria. Ai mei fiind ocupați cu joburile, m-au lăsat la bunici de mică. Dragoș s-a amuzat de toate poveștile mele de când eram mică. Când ai mei mă lăsau aici, plângeam după ei. Când mă duceau acasă, plângeam după bunica. Nicicum nu era bine.

Primii pași în bucătărie i-am învățat de la bunica. Eram mereu cu nasul în oale, curioasă să văd ce face și să o ajut. Plus că de multe ori când trebuia să merg la grădiniță, nu prea eram de acord, așa că bunica mă lăsa să stau acasă și să mă uit la televizor cu o farfurie de clătite și o cană de lapte.

Iar pentru că mâine este despre bunica, am hotărât să facem cornulețe în două culori, așa cum îmi făcea ea când eram mică. Pufoase și însiropate, au fost unul din acele deserturi simple care mi-a plăcut mereu.



Ingrediente

Aluat

700-800 g făină

300 ml lapte

200 ml ulei

2 linguri amidon

3 ouă mari

100 g zahăr tos

25 g drojdie proaspătă

½ plic praf de copt

2 linguri pudră de cacao

1 linguriță scorțișoară

Sirop

100 g zahăr Muscovado

200 g zahăr tos

1 lingură esență de vanilie

250 ml apă



Mod de preparare

 

  • Drojdia se pune într-un bol mic, peste ea se pun 3 linguri de lapte călduț și 1 lingură de zahăr.
  • Ouăle se amestecă cu zahărul rămas, laptele și uleiul. Peste acest amestec Se adaugă treptat făina, amidonul, praful de copt și drojdia.
  • Se frământă aproximativ 10-15 minute, până când obțineți un aluat elastic.
  • Aluatul obținut se împarte în două jumătăți egale.
  • Peste o jumătate de aluat se va adăuga pudra de cacao și scorțișoara și se va mai frământa 10 minute.
  • Fiecare jumătate de aluat va fi împărțită în 6 bucăți.
  • Se ia o bucată de aluat fără cacao și se întinde cu ajutorul unui sucitor. Acest pas se aplică și pentru o bucată de aluat cu cacao.
  • După ce aluatul este bine întins, trebuie să le suprapuneți, să tăiați triunghiuri și să formați cornulețele. Acest pas se repetă și pentru celelalte 5 bucăți.
  • Se dau la cuptor pentru 15-17 minute la 180°C.

Sirop

  • Se amestecă apa cu zahărul Muscovado, zahărul tos și esența de vanilie, se pune la foc și se lasă să dea un clocot.

Notă: Cornulețele se însiropează când sunt calde.



cornulețe în două culori cornulețe în două culori cornulețe în două culori cornulețe în două culori



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *