Papanași cu sos de căpșuni

Papanași cu sos de căpșuni

De ceva vreme am tot spus că o să facem papanași. Și am spus. Și am spus iar. Dar a fost atâta vorbă și papanași deloc. Deja deveneam mult prea neserioși și de cum ne-am trezit am spus clar și răspicat că azi facem papanași. Fără amânări, fără scuze. Am scos căpșunii din congelator și i-am lăsat să se dezghețe, am fost și la o scurtă plimbare până la magazin să luăm și celelalte ingrediente necesare și ne-am pus pe treabă. Am fost harnici și am făcut niște papanași cu sos de căpșuni delicioși. Sunt simplu de făcut și se fac relativ repede, așa că sunt un desert ce merită încercat. Vă lăsăm rețeta mai jos și vă sfătuim să nu stați pe gânduri!




Ingrediente

Papanași

2 ouă

30 g unt

185 g brânză dulce cremoasă

340 g făină

1 lingură praf de copt

2 linguri zahăr

1 linguriță de sare

coaja de la o lămâie

200 ml smântână

Sosul de căpșuni

300 g căpșuni congelate

100 g zahăr



Mod de preparare

  • Într-un bol mare mixați brânza cu ouăle, esența de vanilie și untul.
  • Adăugați treptat făina, praful de copt, zahărul și coaja de lămâie. Frământați aluatul aproximativ 5 minute.
  • Pe o suprafață presărată cu făină, întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor. Aluatul trebuie să aibă o grosime de aproximativ 1,3-1,5 cm.
  • Aluatul poate fi tăiat și cu acele forme rotunde, dar și cu ajutorul a două pahare (unul cu diametru mare și unul cu diametru mic).
  • Papanașii se prăjesc în ulei încins 1-2 minute pe fiecare parte, până când capătă o culoare maro-aurie.
  • Puneți papanașii pe un servețel pentru ca acesta să absoarbă excesul de ulei.

Sosul de căpșuni

  • Căpșunii decongelați se pun la foc împreună cu zahărul. Se lasă să dea un clocot.
  • Sosul se lasă la răcit.

Mod de servire

  • Peste papanași se pun smântâna și sosul de căpșuni




papanași cu sos de căpșuni papanași cu sos de căpșuni papanași cu sos de căpșuni



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *