Cornuri pufoase cu cașcaval

Cornuri pufoase cu cașcaval

După o zi lungă de facultate (sau de muncă, în cazul lui Dragoș), ne place să ne relaxăm seara uitându-ne la un film și ronțăind ceva sărat sau savurând ceva dulce. Însă nu tot timpul se întâmplă să avem ceva la îndemână. Așadar, ne-am gândit să facem noi o gustare sărată ce poate fi savurată seara sau în weekend, când ne uităm la filmele sau serialele preferate. Poate fi servită și în alt context, de ce nu? Am făcut cornuri pufoase cu cașcaval, inspirați fiind de grilled cheese sandwich care ne place la nebunie.




Ingrediente

600-700 g făină

2 linguri amidon

1 linguriță praf de copt

30 g drojdie proaspătă (pentru a dizolva drojdia aveți nevoie de 3 linguri de lapte călduț și 1 linguriță zahăr)

3 ouă mari

200 g smântână

200 ml ulei

2 linguri sare

500 g cașcaval ras

Pentru uns cornulețele

1 ou

2 linguri apă

praf de sare



Mod de preparare

  • Drojdia se dizolvă în laptele călduț împreună cu zahărul. Se lasă deoparte pentru 5-10 minute.
  • Ouăle se amestecă cu smântâna, uleiul, sarea și drojdia. În această compoziție se adaugă treptat amidonul, făina și praful de copt.
  • Aluatul se frământă 10-15 minute. Se lasă la dospit aproximativ 30 minute.
  • Cuptorul se încălzește la 180° C.
  • Aluatul se împarte în 4-5 bucăți egale. Fiecare porție de aluat se întinde cu sucitorul până când are o grosime de aproximativ 0,5 cm și  se taie în 6-8 triunghiuri.
  • Pe fiecare triunghi se va pune cașcaval. Se rulează de la bază spre vârf.
  • Cornulețele vor fi unse cu ou.
  • Se dau la cuptor pentru 18-20 de minute.




cornuri pufoase cu cașcaval cornuri pufoase cu cașcaval cornuri pufoase cu cașcaval cornuri pufoase cu cașcaval cornuri pufoase cu cașcaval cornuri pufoase cu cașcaval cornuri pufoase cu cașcaval



2 Comments

Add Yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *