Cheesecake cu fructe de pădure

Cheesecake cu fructe de pădure

A trecut vara, Diana a terminat perioada de practică și a început facultatea, iar eu m-am bucurat de un scurt, dar relaxant, concediu. Acum că lucrurile încep să revină încet la normalitate, reîncepem și noi să scriem și să gătim deserturi. Dar, până atunci, vă arăt un desert pe care l-am gătit pentru niște foarte buni prieteni din Cluj. Îmi place să cred că au fost sinceri când au spus că le-a plăcut (dovadă fiind faptul că a fost savurat cu poftă). Nu știu dacă vouă vi se întâmplă vreodată să vă hotărâți la ora 21:00 că vreți să faceți ceva dulce. Ei bine, noi așa am fost. Am făcut și o tură lungă de oraș până am găsit toate ingredientele de care aveam nevoie pentru cheesecake cu fructe de pădure și panna cotta (rețeta pentru panna cotta va apărea și ea curând). Era deja trecut de 22:00 când am ajuns acasă și ne-am apucat de treabă (pentru că, bineînțeles, am avut parte de ajutor de la ei). Așadar, ce veți citi mai jos se numește și ”desert făcut la 12 noaptea”.



Ingrediente

Blat

400 g biscuiți Oreo
180 g unt

Cremă

500 g mascarpone
200 ml frișcă (ținută în prealabil la rece)
1 plic gelatină
350 g zahăr pudră
300 g fructe de pădure
1 linguriță esență de vanilie



Mod de preparare

Blat

  • Biscuiții se zdrobesc fin și se combină cu untul topit.
  • Se așează compoziția pe fundul unei tăvi cu fund detașabil și se nivelează cu ajutorul unui pahar.

Cremă

    • Mascarpone se mixează cu 250 g zahăr până când compoziția devine una omogenă. Adăugăm esența de vanilie și mixăm în continuare.
    • Frișca se mixează separat, iar după ce se întărește o amestecăm cu crema de brânză.
    • Fructele se pun la foc mic împreună cu restul zahărului. Când începe să aibă consistență vâscoasă, se ia de pe foc și se strecoară.
    • După ce se răcește, o punem în compoziția de brânză și frișcă și amestecăm folosind o lingură saus o spatulă.
    • Gelatina se hidratează cu 100 ml de apă. Se lasă deoparte 10 minute.
    • Gelatina se topește pe bain-marie.
    • Lăsăm gelatina puțin la rece după care o amestecăm cu compoziția de brânză.
    • Turnăm compoziția de brânză peste blatul de biscuiți.
    • Se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore.





    cheesecake, fructe de pădure

    cheesecake, fructe de pădure

    cheesecake, fructe de pădure



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *