Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

Când te gândești la deserturile specifice toamnei și mai ales lunii octombrie, te gândești la dovleac (nouă ni s-a făcut deja poftă de plăcintă cu dovleac). Fie că e un aluat făcut de tine acasă, fie că este un foitaj cumpărat. De câțiva ani încoace, Starbucks aduce în oferta sa un produs de sezon iubit de atât de mulți oameni încât a devenit un fenomen. Este vorba de renumitul pumpkin spice latte, desigur. Îi știm gustul și ne-am propus să încercăm să îl facem și noi acasă. Rezultatul? Unul de-a dreptul delicios!




Ingrediente

300 ml cafea

*100 g piure de dovleac

80 g lapte praf

100 ml lapte

60 g zahăr brun

1 linguriță esență de vanilie

1/2 linguriță scorțișoară

1/4 linguriță nucșoară

1/4 linguriță cuișoare

1/4 sare

* Piureul de dovleac

  • Cuptorul se preîncălzește la 180°C.
  • Dovleacul se taie  în pătrate mari și se curăță de semințe.
  • Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute. Atunci când înțepați dovleacul cu o furculiță acesta trebuie să fie moale.
  • Cu ajutorul unei linguri desprindem pulpa de coajă.
  • Pulpa va fi blenduită pentru a obține un piure cremos.




Mod de preparare

  • Toate ingredientele se blenduiesc 1-2 min.
  • Noi am folosit pentru servire pahare înalte și am decorat băutura cu frișcă. Rezultatul este, după cum puteți vedea, spectaculos.




pumpkin spice latte pumpkin spice latte pumpkin spice latte pumpkin spice latte pumpkin spice latte




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *