Cheesecake cu lămâie

Cheesecake cu lămâie

Când începe să învețe, Dianei i se face poftă cine știe de ce desert sau ce fel de mâncare. Ei bine, în această categorie se încadrează și ultimul desert pe care l-am făcut: cheesecake cu lămâie. Nu a început chiar așa: “Vreau cheesecake cu lămâie!” A fost mai degrabă un “mi-e poftă să mănânc ceva cu lămâie” care s-a dezvoltat în scurt timp în cheesecake. Pentru că ne place atât de mult și pentru că vrem să facem cât mai multe cheesecake-uri cu diferite arome, l-am trecut și pe acesta pe listă. Un lucru cert este că e bun! Lămâia îi dă o tentă foarte gustoasă de desert fresh, mai ales dacă este să ținem cont și de faptul că se ține la rece. Pe noi ne-a dus cu gândul la zilele calde de vară. Acum înapoi la savurat.




Ingrediente

Blat

250 g biscuiți digestivi

125 g unt topit

Umplutura

600 g  cremă de brânză Philadelphia

200 ml lapte condensat

250 g zahăr pudră

2 lingurițe esență de vanilie

100 ml zeamă de lămâie ( am stors 3 lămâi)

20 g gelatină

Crema de vanilie

zeama de la 2 lămâi

2 gălbenușuri

400 ml lapte

2 linguri amidon

150 g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie



Mod de preparare

Blat

  • Biscuiții se sfărâmițează și se amestecă cu untul topit.
  • Compoziția obținută se pune într-o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm și se lasă la frigider până când preparați crema.

Umplutura

  • Brânza Philadelphia se mixează la viteză mare cu zahărul pudră.
  • Se adaugă treptat laptele condensat.
  • Zeama de lămâie și esența de vanilie se adaugă după ce laptele condensat este complet încoporat.
  • Gelatina se prepară conform instucțiunilor de pe plic.
  • Acum nu ne rămâne decât să  combinăm crema de brânză cu gelatina.
  • Toată compoziția se pune peste blatul de biscuiți.
  • Se lasă la frigider pentru minim 4 h.

Crema de lămâie

  • 350 ml lapte se pun la fiert.
  • Gălbenușurile se mixează cu zahărul pudră, aproximativ 5 minute.
  • Amidonul se amestecă cu laptele (50 ml) și se toarnă peste gălbenușuri.
  • Compoziția obținută se adaugă peste laptele care fierbe.
  • După ce amestecul s-a îngroșat, se ia de pe foc.
  • Se lasă la răcit, iar când acesta este complet răcit se adaugă și zeama de lămâie.
  • Se pune peste crema de brânză care a stat minim 4 h la frigider.
  • Se lasă la rece pentru încă minim 1 h.





cheesecake cu lămâiecheesecake cu lămâie cheesecake cu lămâie



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *