Biscuiți cu merișoare și ciocolată albă

Biscuiți cu merișoare și ciocolată albă

Am așteptat atât de mult Crăciunul acesta, încât nici nu vă puteți imagina. Săptămânile dinaintea lui au fost atât de încărcate atât pentru Diana, cât și pentru mine, astfel încât scurta vacanță (pentru mine, Diana mai are vreo 2 săptămâni) este un adevărat respiro. Cum a cam fost liniște pe blog, promitem că până la următoarea mare perioadă de agitație o să postăm mai des. Începem cu: biscuiți cu merișoare și ciocolată albă. Poate vă amintiți că am făcut și anul trecut, tot de Crăciun, biscuiți cu fulgi de ciocolată și vă povesteam atunci că m-am îndrăgostit de ei pe loc. Ce să vă și zic? La fel a fost și cu aceștia. Norocul nostru că am făcut două porții!




Ingrediente

250 g făină albă de grâu

2 lingurițe amidon  de porumb

1 linguriță praf de copt

praf de sare

170 g unt

100 g zahăr brun Muscovado

100 g zahăr tos

1 ou

1 linguriță esență de vanilie

1 linguriță esență portocale

100 g merișoare

130 g ciocolată albă



Mod de preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 180 °C și pregătiți 2 tăvi  cu hârtie pe care să puneți hârtie de copt.
  • Amestecați  împreună făina, amidonul de porumb, praful de copt și sarea.  Se pun deoparte.
  • Folosind un mixer  amestecați untul, zahărul brun și zahărul alb până când devine pufos. Se adaugă oul, esența de  vanilie și cea de portocale.
  • Se încorporează și amestecul de făină. Apoi adăugați și merișoarele și  ciocolată albă tăiată bucăți.
  • Cu ajutorul unei lingurițe formați bile de aluat. Acestea nu trebuie să fie foarte mari, aproximativ 2,5-3 cm diametru.
  • Coaceți timp de 8-10 minute sau până când marginea începe să capete o culoare aurie.
  • Lăsați biscuiții să se răcească pe foaia de copt timp de 5-10 minute înainte de a-i transfera pe o farfurie.




biscuiți cu merișoare și ciocolată albă biscuiți cu merișoare și ciocolată albă biscuiți cu merișoare și ciocolată albă biscuiți cu merișoare și ciocolată albă



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *