Tort Pădurea neagră

Tort Pădurea Neagră

Cred că prima dată când am spus că vom face tort Pădurea Neagră a fost acum mai bine de un an. Dianei i se părea atât de complicat și îi era frică să nu cumva să nu iasă așa cum ar trebui. Așa că am tot amânat și amânat. Dar, iată că după aproape 2 ani de când s-a născut blogul nostru, am făcut acest tort. Contrar temerilor noastre inițiale, a ieșit ceva nemaipomenit.

Cum i-am spus și Dianei ”Ăsta e cel mai drept tort pe care l-am făcut!”. Poate pentru că ni se părea puțin mai complex și chiar ne doream să iasă așa cum ar trebui, am fost mult mai atenți și mai delicați când l-am făcut. Sau pur și simplu suntem mai siguri pe noi și pe ceea ce putem face. Cine știe? Poate ”am crescut” și noi. Vă spunem doar că oaspeții noștri ne-au lăudat tortul. Iar pentru voi poate fi o idee de desert pentru masa dintre ani.




Ingrediente

Blat

8 ouă

250 g zahăr tos

150 g făină albă de grâu

1 linguriță praf de copt

55 g  amidon

65 g pudră de cacao

1/2 linguriță sare

60 g unt

1 linguriță esență de vanilie

Jeleu de vișine

650 g vișine

200 g zahăr tos

30 g unt

60 ml lichior de cireșe

30 g pudră de Tapioca

1 lingură zeamă de lămâie

Sirop de cireșe

200 g zahăr tos

180 ml lichior de cireșe

120 ml apă

Alte ingrediente

1 l frișcă lichidă

200-250 g ciocolată neagră tăiată bucățele

cireșe confiate



Mod de preparare

Blat

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C.
  • Pregătiți 2 tăvi rotunde pe care puneți hârtie de copt.
  • Se amestecă făina, amidonul de porumb, pudra de cacao și sarea. Se  pun deoparte.
  • Se topește untul și se amestecă esența de vanilie în el. Se lasă deoparte.
  • Acum, spargeți ouăle în vasul mixerului dvs., turnați zahărul și amestecați până se combină bine. Mixați 10-15 minute.
  • Cu ajutorul unei spatule se încorporează amestecul de făină și untul.
  • Compoziția obținută se împarte în două și se pune în cele 2 tăvi deja pregătite.
  •  Coaceți timp de aproximativ 20 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul blatului iese curată.
  • Lăsați-le să se răcească în tavă timp de aproximativ 5 minute, abia apoi le puteți scoate din ele.
  • Ambele blaturi se taie pe jumătate.

Jeleul de vișine

  • În timp ce blaturile se răcesc, combinați vișinele decongelate, zahărul și lichiorul de cireșe într-o cratiță mică și aduceți-le  la punctul de fierbere .
  • Se fierb timp de aproximativ 5 minute, apoi se adaugă zeama de lămâine și pudra de Tapioca. Se amestecă  energic și continuu cu o lingură mare până când  pudra este complet încorporată. Continuați fierberea timp de un minut întreg, amestecând în mod constant, pentru a permite pudrei de Tapioca să se integreze în compoziție iar amestecul să aibă o consistență de jeleu. Se adaugă untul, se amestecă și se transferă într-un castron. Lăsați amestecul să se răcească complet înainte de a-l utiliza.

Siropul de cireșe

  • Combinați zahărul, lichiorul de cireșe și apa într-o cratiță mică. Aduceți amestecul la punctul de  fierbere și mențineți fierberea timp de un minut întreg sau până când zahărul este complet dizolvat și siropul are o consistență ușor vâscoasă.
  • Lăsați siropul să se răcească complet.

Asamblare

  • Vom începe mai întâi cu primul blat peste care se pune 1/4 din siropul de cireșe.
  • Peste acesta se întinde 1/3 din cantitatea de jeleu și 130 g frișcă bătută.
  • Acest pas se repetă pentru următoarele două blaturi
  • Pe ultimul blat vom pune doar 130 g de frișcă bătută. Frișca rămasă va fi folosită pentru a îmbrăca întregul tort.
  • Se decorează cu cicolată neagră și cireșe confiate.





tort pădurea neagră tort pădurea neagră tort pădurea neagrătort pădurea neagrătort pădurea neagrătort pădurea neagră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *