Desert cu jeleu de portocale

Desert cu jeleu de portocale

Nu știm voi, dar noi când descoperim o chestie nouă care ne place (în cazul de față pudra de Tapioca) încercăm să o integrăm în deserturi noi. După ce de Crăciun am folosit-o în Tortul Pădurea Neagră, Diana a vrut neapărat să facem un alt desert cu ea. Și după ce s-a gândit un timp, i-a venit ideea pentru acesta: desert cu jeleu de portocale. Este simplu de făcut și te mai și distrezi (vă spun că eu m-am cam chinuit spre final cu jeleul de portocale, dar îl mai curățăm bolul și cu degetele, că doar suntem la noi acasă). La final, când am terminat asamblarea lui am rămas ”WOW”. Pur și simplu nu ne venea să credem ce ne-a ieșit. Iar gustul? Păi se poate să fie altfel decât delicios?




Ingrediente

Atenție: Cantitățile enumerate mai jos pot fi folosite pentru a crea un desert într-o tavă, asemenea prăjiturii tiramisu. Noi am ales să facem ceva mai special, de aceea am folosit paharele.

Crema de brânză

  • 500 g brânză mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 2 lingurițe esență de vanilie

Jeleu de portocale

  • 400 ml suc de portocale (aproximativ 9-10 portocale de dimensiune medie)
  • 100 ml lichior de portocale
  • 5 clementine
  • 5 linguri pudră Tapioca (dacă nu aveți pudră Tapioca se poate folosi 1 plic de gelatină)
  • 150 g zahăr

Crema de ciocolată albă

  • 100 g ciocolată albă
  • 100 ml frișcă lichidă

Sirop de portocale

  • 150 ml suc de portocale
  • 100 ml lichior de portocale
  • 50 ml apă
  • 60 g zahăr

Alte ingrediente: pișcoturi 400 g



Mod de preparare

Crema de brânză

  • Frișca se mixează cu esența de vanilie.
  • Brânza mascarpone se mixează cu zahărul pudră.
  • Cu ajutorul unei linguri se încorporează frișca în brânza mascarpone.

Jeleul de portocale

  • Sucul de portocale, lichiorul, clementinele (decojite și despărțite) și zahărul se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă pudra Tapioca și se mai fierbe 2-3 minute sau până când atinge consistența unui jeleu. Se lasă la răcit.

Siropul de portocale

  • Într-o cratiță se pun apa, sucul de portocale, lichiorul, zahărul se aduc la punctul de fierbere.
  • Când zahărul s-a topit, se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Crema de ciocolată albă

  • Ciocolata și frișca se pun la microunde în reprize de 30 secunde, amestecând de fiecare dată, până când ciocolata se topește complet.

Asamblare

  • Avem nevoie de pahare de vin în care va fi realizat desertul.
  • Pișcoturile vor fi tăiate pe dimensiunile paharelor.
  • Vom crea un desert în straturi: mai întâi însiropăm pișcoturile, punem crema de ciocolată, jeleul de portocale apoi crema de brânză.
  • Se reiau pașii anteriori pentru fiecare strat nou.





desert cu jeleu de portocale desert cu jeleu de portocale desert cu jeleu de portocale desert cu jeleu de portocale



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *